Kakve veze imaju Metalika i prevoznik iz Bačke Topole?

G.S.
Kakve veze imaju Metalika i prevoznik iz Bačke Topole?

Metalika je jedan od najpopularnijih i najuticajnijih bendova svih vremena, voljen među fanovima raznih žanrova, a jedna čuvena fotografija povezuje bend sa prevoznikom iz Bačke Topole.

Bend je osnovan u oktobru 1981. i već na pola ove decenije postao je svjetski poznat po svojim brzim i glasnim albumima, od prvog Kill ‘Em All pa nadalje.

Posle trećeg albuma Master of Puppets, Metalika je 1987. godine odlučila da svira u Poljskoj, što je za njih bila neka vrsta putovanja „iza Gvozdene zavjese".

To je oblast o kojoj su samo mogli da čitaju u knjigama iz istorije, a ujedno i prostor na kome je bilo skoro pa nemoguće doći do njihovih albuma.

Međutim, baza fanova je ipak postojala i momci iz benda su odlučili da održe koncerte u Katovicama 10. i 11. februara, 1987, u okviru turneje Damage, Inc.

Ben je odsjeo u hotelu Varšava u Katovicama, a po pričama pojedinih fanova sa Redita, čak su stigli da se druže sa fanovima i naprave neke zanimljive fotografije.

Na jednoj od njih, Džejms Hetfild nalazi se ispred autobusa marke FAP SANOS S 415 autoprevoznika Topolatrans iz Bačke Topole.

Ovu fotografiju napravio je Mateusz  Żuła i ona se nalazi u knjizi Metallica Behind the Iron Curtain Poland 1987,, koja govori o cijelom ovom periodu i turneji.

Prevoznik Topolatrans odavno se ugasio, ali ova fotografija ostaje kao jedno zanimljivo sjećanje na trenutak kada je možda i najveći bend na planeti išao na ludu avanturu, prenosi City Magazine

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana