Kad One tri zapjevaju, pjeva cijela Banjaluka

Aleksandra Glišić
Kad One tri zapjevaju, pjeva cijela Banjaluka

Kako izgleda kada zajedno pjevaju, glume, imitiraju i plešu Maja Tatić, Ružica Čavić i Svetlana Vidović uvjerila se publika koja je ispunila koncertnu dvoranu Banskog dvora Kulturnog centra u Banjaluci uživajući u muzičko-scenskoj avanturi zajedno sa "ONe tri".

Udružene u nevjerovatnom vrtlogu pozitivne energije tri muzičarke koje povezuju i godine prijateljstva u srijedu uveče priredile su Banjalučanima veče za pamćenje ploveći morem nota. Na repertoaru su bile njihove dobro poznate pjesme, ali i hitovi koji su nekoliko decenija popularni, a izvode ih zvijezde poput Zdravka Čolića.

Osim muzičkog umijeća Maja, Ružica i Svetlana pokazale su i dar za glumu i imitaciju. Ružica se pokazala kao najveći talenat pa je njena imitacija Severine i Brene izazvala buru smijeha u publici.

- Ovo je na neki način kabare u kojem se osjećam komotno i udobno. Mogu da kažem da mi je publika na koncertu dala inspiraciju da čim odem u Čačak pišem i dalje. Toliko mi je bilo divno da imam desetak novih ideja i kratkih priča koje bi se mogle pojaviti na sljedećem koncertu - kaže Ružica koja je bila zadužena i za scenario.

Maja Tatić priznaje da su reakcije ljudi bile bolje nego što su očekivale i mnogo više od toga.

- Izgleda da je ovaj koncert bio pravi pogodak i želimo da nastavimo, jer smo probudile i u nama i u publici lijepa osjećanja. To je mnogo više od muzike. Biće uskoro novi koncert - priča Maja.

Svetlana Vidović se nada da su uspjele da prenesu energiju upravo onako kako su željele.

- Ovo je kao san koji smo sanjali godinama i kockice su se složile. A onda se probudite i shvatite da je zapravo taj san postao java. Upravo tako se osjećam. Htjele smo da predstavimo način na koji dišemo note. Naši istinski prijatelji to znaju, ali ovaj koncert je bio i za ljude koji vole ono što mi radimo - rekla je Vidovićeva.

Gosti na koncertu bili su Milan Vidović na harmonici i violinistkinje Aleksandra Pereula i Biljana Radulović. Sve vrijeme na sceni bio je petočlani bend koji čine Mladen Janković (klavijatura), Marko Kovačić (kontrabas), Božana Todorović-Ubović (harmonika), Nenad Tomićević (gitara) i Zoran Vujić (perkusije).

Vjetar u leđa

- Važno mi je da u Republici Srpskoj iznjedrimo neku formu koja je možda sad u ovom vremenu jako potrebna, da to ne bude klasični koncert. I vrapci na grani znaju kako nas tri pjevamo, jer smo u godinama kada više nema potrebe da se dokazujemo. Međutim, sada imamo nešto da poručimo i ostavimo mlađim naraštajima. Iza nas je bio mladi banjalučki bend, pa ako možemo da im budemo vjetar u leđa onda sam stvarno završila svoju misiju - kaže Ružica Čavić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana