Judas Priest nastavili turneju povom 50 godina karijere VIDEO

B.P.
Judas Priest nastavili turneju povom 50 godina karijere VIDEO

BIRMINGEM - Sastav Judas Priest nastavio je svoju svjetsku turneju zakazanu povodom 50 godina karijere legendi hevi metala.

Serija koncerata prekinuta je zbog zdravstvenog stanja gitaristre Ričija Folknera, koji je imao aneurizmu aorte, dok je bio na pozornici, što je dovelo do hitne operacije.

-Prema onome što mi je rekao moj hirurg, ljudi sa ovim obično ne stignu u bolnicu živi, ali zahvaljujući mehaničkim komponentama u meni sada sam bukvalno napravljen od metala-rekao je Riči.

Isto tako bendu se ponovo prirdužio producent Endi Snep, koji je nakratko izbačen iz postave, dok reakcija obožavatelja nije uvjerila bend da ga vrati na posao. Set lista od 18 pjesama ostaje kao ona koju su predstavljali na ranijim nastupima, što je očekivano s obzirom da je dizajnirana da obilježi pet decenija muzičkog rada benda.

Frontmen Rob Halford je nedavno potvrdio da se nastavlja rad na njihovom sledećem albumu.

-Dali smo sve od sebe da ne ponovimo ništa što smo uradili. Od albuma "Rock rolla ", pa sve do "Firepower", svaka ploča je imala poseban karakter. To zna biti teško je jer fanovi kažu: 'Želimo još jedan "Painkiller", želimo još jedan "British Steel ". Čovječe, to smo već uradili! Ovo je uzbudljivo, jer nudimo priliku da pokažemo drugu stranu Priesta. Ali i dalje je to metal-rekao je Halford.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana