Joksimovićeva muzička bajka na Kastelu

Glas Srpske
Joksimovićeva muzička bajka na Kastelu

Kada Željko Joksimović obuče pjesme u novo muzičko ruho nastaje prava muzička bajka kakva se desila na tvrđavi Kastel u Banjaluci gdje je publika od srca pjevala velike hitove.

Ljetnja pozornica Kastela nije mogla da primi sve ljubitelje muzike Željka Joksimovića. Koncert "Dva sveta", održan u četvrtak uveče, prevazišao je i najveća očekivanja organizatora, "Kvin estrade". Dva sata su istinski ljubitelji kvalitetnog zvuka uživali u vanvremenskim hitovima regiona ogrnutim u veo Željkove kreativnosti. Big bend "Kapitalisti" nije samo pratio Joksimovićevo pjevanje nego je bio ravnopravan učesnik stvaranja čarolije na Kastelu.

Joksimović je bio pun utisaka sa koncerta i iskreno je zahvalio banjalučkoj publici na odličnom prijemu.

Pjesme koje izvodi su "obučene" u sving muziku i u odijelo džeza. Riječ je o osvježenju na muzičkoj sceni regiona, po uzoru na Pola Enku i Majkla Bublea, slavne svjetske muzičare, ali na Joksimovićev način.

Među pjesmama koje je izveo "Ja sam težak kao konj" ("Električni orgazam"), "Jesen u mom sokaku", "Vlajna", "Ljubavi moja tugo" (Predrag Živković Tozovac), "Suada" ("Plavi orkestar"), "Dva sveta" (Toma Zdravković), "Neko te ima noćas" ("Van Gog") i "Oko moje sanjivo" ("Magazin").

Na koncertnom repertoaru su i "Skitnica" (Jasna Zlokić), "Ne kuni me majko" (Luis), "Sve što znaš o meni" (Arsen Dedić), dok je iz svog repertoara Joksimović izdvojio numere poput "Zaboravljaš", "Nije ljubav stvar", "Ono naše što nekad bejaše", "Mišel", "Leđa o leđa", "Habanera"... Svaku numeru prati poseban film sa pričom koju je osmislio čuveni scenarista Nebojša Romčević, a kompletan repertoar obuhvata 25 pjesama.

Koncert Željka Joksimovića podržala je kompanija "m:tel".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana