Ivan Milinković u novom ruhu

G.S.

Ivan Milinković, jedan od najprepoznatljivijih vokala na muzičkoj sceni, odlučio je da otpočne solističku karijeru. Poslije dugogodišnje saradnje sa beogradskim sastavom ,,Legende”, Ivan je odlučio da se publici predstavi u novom ruhu.

Ova vijest mnoge je rastužila, mnoge obradovala, ali jedno je sigurno, velika medijska pompa podigla se oko odluke Ivana Milinkovića da uplovi u solo muzičke vode. Ljubitelje muzike je obradovao sa dve nove numere.

Prva pjesma ,, Ibar ust’o protiv brega”, uradjena je u saradnji sa  Dejanom Petrovićem i Big Bendom na muziku Dragana Nikolića, tekst Ivana Karaklića, uz aranžman Pedje Stojkovića.

Tradicija, autentičan spot i prepoznatljiva boja glasa, vrlo brzo su pobrali simpatije publike.

,,Kvalitet na koji je publika i do sada navikla, vodio me je pri izboru pesama za samostalni muzički projekat. Želeo sam da se  predstavim kao solista, da raznovrsne žanrove i sve ono što nisam mogao kao član grupe muzički podarim publici. Publika u Bosni me podržava sve ove godine, ljubav je uzajamna, znam da će tako biti i u godinama koje dolaze,   kaže Ivan za  Glas Srpske.

Muzičke inovacije, Ivan uvodi kroz saradnju sa tvorcima velikih hitova,  Dušanom Bačićem i Bojanom Dragojevićem. Pjesma  ,,Svenuće dunje”, rađena je ciljano kao  moderna verzija sevdaha, kao pop numera obojena zvucima harmonike.

,,Od septembra publika će imati priliku, koncertno, da čuje nešto što do sada nisam pevao, uz pesme koje su reference i najveći izazov za svakog pevača. Sa publikom,uz moje nove pesme,  prelistavaću muzičke spomenare, setiti se nekih divnih vremena i zajedno uživati u hitovima Tome Zdravkovića, Cuneta Gojkovića, Tozovca, Staniše Stošića, tradicionalne pesme među kojima i sevdalinke! Uz muzičku podršku Pedje Stojkovića očekujte pregršt iznenađenja, od septembra, na kocertima pod nazivom “Veče sa Ivanom Milinkovićem”.Vidimo se i u Vašem gradu, dodaje radosno Milinković u zvaničnom saopštenju.

Ovih dana, Ivan promoviše obe numere i sa timom osluškuje reakcije publike. U narednom periodu  sprema još  mnogo iznenađenja, a publika je ta koja će dati poslednji sud.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana