Istorijski uspjeh BTS-a: "Life Goes On" na 1. mjestu Bilbordove top liste

Tanjug
Foto: Screenshot / Youtube / Big Hit Labels

VAŠINGTON- Muzička gruga BTS, korejske pop megazvijezde, napravila je još jedan istorijski uspjeh s novom numerom "Life Goes On", koja je postala prva korejska pjesma koja je dospjela na 1. mesto na glavnoj "Bilbordovoj" top listi singlova.

"Life Goes On" zvanično je na prvom mjestu ovonedjeljne "Hot 100 liste", saopštio je časopis Bilbord u objavi na Tviteru u ponedjeljak po američkom vremenu, dan prije osvežavanja nedjeljne liste.

Pjesma je takođe prvi Hot 100 "broj 1" u 62-godišnjoj istoriji lista, koji se pretežno pjeva na korejskom jeziku, navela je američka muzička publikacija, dodajući da je pjesma dostigla 14,9 miliona pregleda u SAD i da je prodata u 150.000 primeraka za nedjelju dana, zaključno sa 26. novembrom.

Ove godine BTS oborili su još jedan rekord - postali su prvi južnokorejski bend koji se popeo na vrh "Bilbordovih" Global 200 i Hot 100 lista i to sa dva hita 'Dinamyte' i remiksom 'Savage Love' (Laxed - Siren Beat).

"BTS je sada prva i jedina grupa u istoriji sa višestrukim debijima na prvom mestu na Hot 100", naveo je Bilboard u objavi.

"Life Goes On" je ujedno i prva pjesma otpjevana uglavnom na jeziku koji nije egleski, od pjesme "Despacito" Luisa Fonsija 2017. godine, koja je dostigla 1. mjesto na Bilbordovoj Hot 100, dodaje se u saopštenju časopisa.

"Puno vam hvala. Zahvalni smo na prvom mjestu i što su dvije naše pjesme među prve tri na listi. Iskreno zahvaljujemo svim ''ARMI-jima'' koji nas vole. Potrudićemo se da vam pružimo još bolji album u budućnosti", napisali su članovi BTS na Tviteru zahvalivši svojim obožavaocima, poznatim i pod nazivom "ARMI" na bezuslovnoj podršci u dostizanju svih rekorda koje je grupa postigla.

Prije sedam godina relativno mala južnokorejska izdavačka kuća „Big hit entertejnment" osnovala je BTS.

Kim Namđun (Rep-monster), Kim Sokđin (Đin), Ćan Đangkuk (Đungkuk), Min Jungi (Suga), Park Đimin (Đimin), Kim Tehjang (Vi), Đong Husak (Džej-houp) članovi su sastava „Bangtan bojsi", mnogo poznatiji pod skraćenicom BTS (Beyond the Scene).

Magazin "Tajm" proglasio ih je "liderima nove generacije" i jednim od najuticajnijih ljudi na internetu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana