Hobs i Šo udružuju snage

Agencije
Hobs i Šo udružuju snage

Akcioni triler "Paklene ulice - Hobs i Šo" Dejvida Liča od četvrtka će biti na redovnom repertoaru svih regionalnih i svjetskih bioskopa.

Nakon osam filmova koji su zaradili skoro pet milijardi dolara širom svijeta, franšiza "Paklene ulice" sada predstavlja potpuno novi projekat u kojem Dvejn Džonson i Džejson Stejtam repriziraju svoje uloge Luka Hobsa i Dekarda Šoa.

- Otkad su se predstavnik zakona, krupni Hobs (Dvejn Džonson), odani agent tajne američke diplomatske službe, i odmetnik koji ima problema sa zakonom, Šo (Džejson Stejtam), bivši operativac elitnih jedinica britanske vojske, upoznali u filmu "Paklene ulice 7" 2015. godine, ne prestaju da razmjenjuju uvrede i teške udarce u pokušajima da savladaju jedan drugog - navedeno je u najavi filma.

Kada se genetski unaprijeđeni sajber-genetski anarhista Brikston (Idris Elba) dokopa tajne biološke prijetnje koja može da zbriše čovječanstvo zauvijek i angažuje briljantnog, neustrašivog i nestašnog agenta MI-6 (Vanesa Kirbi), koja je zapravo sestra Dekarda Šoa, dva zakleta neprijatelja Hobs i Šo moraće da se udruže kako bi savladali jedinog čovjeka koji je možda opasniji od njih dvojice.

Film "Hobs i Šo" otvara novo poglavlje u filmskom univerzumu popularne franšize, rasprostirući se širom planete, od Los Anđelesa do Londona i od toksičnih predjela Černobilja pa sve do raskošne Samoe.

Producenti filma su Dvejn Džonson, Džejson Stejtam, Kris Morgan i Hiram Garsija, a scenario je napravljen po priči Krisa Morgana. Osim pomenutih, u filmu igraju i Helen Miren, Kevin Hart i Rajan Rejnolds, dok je za muziku bio zadužen Tajler Bejts.

Film je premijerno prikazan 13. jula u pozorištu "Dolbi" u Los Anđelesu.

Prvi film franšize "Paklene ulice" premijerno je prikazan 22. juna  2001. godine, a u pripremi je deseti dio, koji još nema naziv i trebalo bi da premijerno bude prikazan 2. aprila 2021. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana