HBO serija animiranih filmova “Looney Tunes” u život vratila poznate likove: Duh klasika očuvan, ali uz male promjene

G.S.
HBO serija animiranih filmova “Looney Tunes” u život vratila poznate likove: Duh klasika očuvan, ali uz male promjene

Iako su animirani filmovi “Looney Tunes” fokusirani na čuvanju duha originala, nova serija koju je “HBO Maks” predstavio, uvela je neke izmjene u dobro poznate likova.

Između 1930. i 1970. godine “Vorner Bros” proizvodio je kratke animirane serije u kojima su glavni likovi bili Duško Dugouško, Silvester, Patak Dača, Gica Prasić, Kojot i drugi, a sadašnje kratke epizode koje se proizvode, iako su zadržale duh originala, uvele su sitne izmjene.

Za sada je dostupno deset epizoda, dok je naručeno ukupno 80 koje će biti prikazane u narednom periodu.

Duško Dugouško

Jedna od najvećih promjena koje su očigledne je to da Duško Dugouško sada ima žute rukavice, a ranije je nosio bijele. Sa žutim rukavicama pojavio se u jednoj kratkoj epizodi iz 1941. godine “Elmer's Pet Rabbit”, što je bilo drugo pojavljivanje njegovog lika (prvo je bilo 1940. godine u epizodi “Elmer's Pet Rabbit”). Žute rukavice nakon 1941. godine nisu viđene, sve do sada.

Patak Dača

Prijatelj Duška Dugouška, ljubomorni i lijeni patak Dača, u novim epizodama često je viđen sa Gicom Prasićem. Na njegovom liku nisu napravljene veće izmjene, ali je njegov lik sada napravljen ozbiljnijim i više rezervisanim nego ranije.

Kojot

U odnosu na starog Kojota koji juri Pticu Trkačicu, na njegovom liku napravljene su sitne izmjene. Sada je njegova boja svjetlija i više crveno-smeđa, a do sada se nije pojavio u dužim epizodama od jedne minute.

Baka

Jedna od većih promjena urađena je sa likom bake, čiji su Silvester i ptica Tviti. Dizajn lika nije nov, samo je ona u novim epizodama nešto deblja i vozi motor.

Silvester

Iako su većini likova očuvane njihove izvorne karakteristike, Silvester je, čini se, prošao kroz više promjena nego ostali likovi. Njegov izgled je sada značajno drugačiji. Umjesto bijelih, on sada ima žućkaste oči, i ima veći nos. Nije izmijenjen njegov odnos prema pticama, ni to što izbacuje pljuvačku dok priča.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana