“Garavi sokak” i “Aerodrom” nastupili na banjalučkom “Oktobarfestu”

Aleksandra Glišić
“Garavi sokak” i “Aerodrom” nastupili na banjalučkom “Oktobarfestu”

Prvi banjalučki “Oktobarfest”, koji je održan od 27. do 29. septembra na tvrđavi Kastel, protekao je u znaku nastupa “Garavog sokaka “ i “Aerodroma”.

Festival je organizovan po uzoru na najveći festival piva na svijetu – minhenski “Oktoberfest”, pa je posjetiocima uz muziku ponudio pivo, kobasice, perece i banjalučki ćevap.

Prve festivalske večeri, u petak, nastupio je “Garavi sokak”, a frontmen Bane Krstić rekao je da je to bio “Koncert za osetljive duše… koje na sreću još postoje”.  Grupa je nastupila u akustičnoj postavi od sedam članova, a publika je imala priliku da uživa u kombinaciji zvuka koncertnog klavira i vojvođanskih tambura pravljenih rukama starih majstora. Smjenjivali su se dobro poznate pjesme “Teci, teci Dunave”, “Ko te ima taj te nema”, “ Ćiribu, ćiriba”…

Na zatvaranju festivala u subotu uveče grupa “Aerodrom”, proslavila je 40 godina od osnivanja i publiku podsjetila na „zlatno doba novog talasa osamdesetih” uz pjesme “Stavi pravu stvar”, “Obična ljubavna pjesma”, “Fratelo”, “Kava”.

Organizator festivala je Centar za marketinški razvoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana