Frensis Ford Kopola priprema ostvarenje "Megalopolis"

Agencije
Frensis Ford Kopola priprema ostvarenje "Megalopolis"

Slavni američki reditelj Frensis Ford Kopola najavio je da je počeo da radi na ogromnom filmskom projektu o kojem razmišlja decenijama i smatra ga ambicioznijim od kultnog ostvarenja "Apokalipsa danas".

Kopola je rekao da je u pitanju film "Megalopolis", ostvarenje o utopiji o kojem razmišlja 20 godina i koji je pominjan bezbroj puta.

- Pokušaću, jer sam zaista želio da snimim film o utopiji, odnosno o raju na zemlji. Rekao bih da će ovo biti najambiciozniji projekat na kojem sam do sada radio - rekao je nedavno čuveni režiser u Lionu, gdje mu je uručena nagrada "Lumijer" za životno djelo. On je objasnio i da ima scenario za film i da se prvi put približava cilju, odnosno snimanju filma.

Režiser smatra da će film koštati više od "Apokalipse danas", čiji je budžet bio oko 30 miliona dolara.

Kopola je otkrio da film predstavlja priču jednog arhitekte koji želi da izgradi utopijsku viziju Njujorka uništenog poslije kataklizme. Film će biti priča o "konfliktu" jedne vizije budućnosti i tradicije prošlosti.

Reditelj je poznat po takođe kultnom filmu "Kum" sa Marlonom Brandom i Alom Paćinom. Film je 1973. godine osvojio tri "Oskara" - za najbolji film, najboljeg glumca i najbolji adaptirani scenario, a nalazi se na spisku najboljih filmova svih vremena.

Kopola se u Lionu osvrnuo na nedavne izjave režisera Martina Skorzeseza o "Marvelovim" filmovima i podržao njegovu negativnu kritiku navedenih filmova, nazivajući ih groznim i dostojnim prezira.

- Kada Martin Skorseze kaže da "Marvelovi" filmovi nisu u domenu kinematografije, on je u pravu, jer iz kinematografije treba nešto da naučimo, da dobijemo prosvjetljenje, znanje i inspiraciju. Nije rekao da je su dostojni prezira, ali ja to sada govorim - naveo je Kopola.

Nagradu "Lumijer" koju je Kopola dobio ranije su dobili Martin Skorseze, Pedro Almodovar i Miloš Forman.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana