Festival “Exit” u junu na Floridi

Srna
Festival “Exit” u junu na Floridi

NOVI SAD - Višestruko nagrađivani novosadski muzički festival “Exit” 20. juna će se obreti u klubu “Spejs Majami” na Floridi, jednim od vodećih svjetskih klubova i epicentru elektronske muzike u Americi, saopštili su organizatori festivala.

Ovaj događaj zvanično će otvoriti saradnju „Exita” sa ovim klubom Đorđe Petrović, poznatiji kao „Satori”.

Klub “Spejs Majami” je višestruki osvajač titule najboljeg američkog kluba, pri čemu se posebno ističe priznanje osvojeno 2019. godine u okviru “International Dance Music Awards-a”, a ove godine ulazi u svoju 18. sezonu rada.

Saradnju je omogućila uspešna masovna vakcinacija protiv virusa Kovid-19, kao i činjenica da su 48 od 50 saveznih američkih država značajno ublažile, ako ne i ukinule sve restrikcije.

David Sinopoli, vlasnik kluba, istakao je da je ponosan na početak saradnje sa “Exitom”, koji je jedan od najcenjenijih muzičkih festivala na svetu i najavio prisustvo kluba na Petrovaradinskoj tvrđavi na fantastičnom afterpartiju.

“Nastavićemo i da razmjenjujemo talente na našem “III Points” festivalu koji će u oktobru biti održan u Majamiju”, najavio je Sinopoli.

Osnivač “Exita”, Dušan Kovačević, izjavio je da su Sjedinjene Američke Države trenutno svetski lider po pitanju normalizacije života i vraćanja muzičkih i sportskih manifestacija u punim kapacitetima.

“Činjenica da se oni nesmetano održavaju zahvaljujući masovnoj vakcinaciji, bez ikakvih posledica po javno zdravlje, daje veliko ohrabrenje za ponovno pokretanje svetske muzičke industrije ovog leta u zemljama koje takođe imaju veliki procenat vakcinisanih”, kazao je Kovačević.

Na američko tlo “Satori” će se pojaviti nakon nastupa na Golubačkoj tvrđavi, a neposredno prije gostovanja na proslavi „Exitovog” 20. rođendana od 8. do 11. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi.

Pored “Satorija”, svoj dolazak u Novi Sad potvrdila su značajna imena muzičke industrije, među kojima su i David Geta, DJ Snejk, Nina Kravic, Tajga, Solomun, i drugi.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana