EXIT najavio saradnju sa Varnom u Bugarskoj

Tanjug
EXIT najavio saradnju sa Varnom u Bugarskoj

NOVI SAD - Organizatori EXIT festivala najavili su novi događaj, festival u Varni u Bugarskoj ove godine kao pilot projekat, a kako je planirano, od sledeće godine bi trebalo da bude veliki festivalski događaj sa više bina i izvođača.

Prema riječima direktora i osnivača festivala Dušana Kovačevića, EXIT kompletira mrežu festivala u regionu i ostaje jedna od najznačajnijih festivalskih grupacija u svijetu.

-Srećan sam što najavljujem saradnju dva festivala, u Novom Sadu i Bugarskoj. Sledeće godine će festival biti veliki, a ove godine smo zbratimili dva grada - kazao je Kovačević.

On je dodao i da će ove godine festival biti na više bina sa raznovrsnim programom dok će sljedeće godine festival ipak biti znatno veći jer su Bugari jedni od glavnih posjetilaca EXIT festivala.

Sekretar za kulturu grada Novog Sada Dalibor Rožić rekao je da EXIT već dvadeset godina radi na regionalnom povezivanju.

-EXIT nezavisno doprinosi celoj toj priči. EXIT kroz kulturnu ponudi doprinosi i razvoju našeg grada kada govorimo o kulturnom turizmu gde grad ima potencijala da se razvija - rekao je Rožić.

Gradonačelnik Varne Blagomir Kotsev rekao je da će u njihovom gradu ove godine festival biti znatno manji nego novosadski.

-Prvi put sam na EXIT-u i impresioniran sam. Srećan sam što počinjemo našu saradnju. Sledeće nedelje ćemo najaviti i EXIT u Varni. To je grad koji je sličan Novom Sadu i nadam se da će festival biti uspešan -rekao je Kotsev.

Misija EXIT-a od samog nastanka je povezivanje regiona i promocija mira, kao i brendiranje destinacija i obogaćivanje kulturne ponude kroz razvoj kreativnih industrija i festivalskog turizma.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana