Evan Rejčel Vud optužila pjevača Merilina Mensona za zlostavljanje

GS
Evan Rejčel Vud optužila pjevača Merilina Mensona za zlostavljanje

Američka glumica Evan Rejčel Vud tvrdi da ju je pjevač Merilin Mensona zlostavljao tokom njihove trogodišnje veze. Menson i Vud započeli su vezu 2007. godine, a vjerili su se 2010., ali su i prekinuli u toku te godine.

Vud je ranije rekla da je preživjela silovanje i porodično nasilje, iako nikada nije imenovala optuženu osobu.

Njegovi su predstavnici ranije rekli: "Postoje i brojni članci tokom više godina u kojima Evan Rejčel Vud vrlo pozitivno govori o svojoj vezi s Mensonom."

Vud je u ponedjeljak prvi put optužila Mensona za zlostavljanje u izjavi objavljenoj na njenom Instagram profilu.

"Ime mog nasilnika je Brajan Vorner, svijetu poznat i kao Merilin Menson. Počeo me zlostavljati kada sam bila tinejdžerka", navela je.

Dodala je da se ne boji odmazde i ucjene.

"Ovdje sam da bih razotkrila ovog opasnog čovjeka i da bih ukazala na ljude koji su mu to omogućili, prije nego što uništi živote drugih ljudi. Stojim čvrsto uz žrtve koje neće više šutjeti", kazala je.

Nekoliko drugih žena javilo se u ponedjeljak putem platformi društvenih mreža kako bi dale slične izjave optužujući Mensona za zlostavljanje.

Iz Loma Vista Rikordings, koji su objavili Mensonov posljednji album, su nakon optužbi o zlostavljanju kazali na Tviteru da više neće raditi s umjetnikom i da će prekinuti promociju njegovog posljednjeg albuma.

Evan Rejčel Vud (33) poznata je po ulogama u filmovima poput "Rvač" i "Sredina marta".

Merilyn Menson (52) objavio je 11 studijskih albuma od 1994. godine, od kojih su tri ušla u prvih 10 u Velikoj Britaniji. Njegov najveći hit je obrada pjesme

" Soft Cell's Tainted Love".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana