Energija Marije Šerifović zapalila Kastel

Jasmina Perišić
Energija Marije Šerifović zapalila Kastel

Banjaluka - Tvrđava Kastel bila je premala da primi sve poštovaoce dobre muzike koji su u četvrtak uveče došli na nastup srpske pop ikone Marije Šerifović.

Evrovizijska pobjednica, poznata po spektakularnim vokalnim sposobnostima, već sa prvim taktovima pjesme "Deo prošlosti"  zapalila je Banjalučane, koji su pun sat stajali u redu da uđu na koncert godine.

"Dobro veče, Banjaluka! Je l' ste dobro?", pozdravila je Marija publiku, koju su činili i mladi i stari, a onda zamolila sve prisutne da se pomjere tri koraka ulijevo, kako bi bilo mjesta za sve one koji su kupili kartu, a ostali ispred ulaza. Njena molba automatski je ispunjena, a svojom neposrednošću osvojila je burne ovacije i aplauz. U pratnji benda nastavila je da niže hitove "Pametna i luda", "Svoja i tvoja", "Bol do ludila", "Jedan dobar razlog", "Nije mi prvi put". Svaka besprijekorno izvedena numera dočekana je sa oduševljenjem. S posebnom emocijom otpjevala je pjesmu "Ja volim svoj greh" i poručila svima da budu ono što jesu i ne dozvole nikome da utiče na njihov izbor. Pored svojih, nanizala je i nekoliko rok hitova, te balade svojih kolega Adila i Saše Kovačevića, kao i majke Verice Šerifović. Jednu od tih balada posvetila je i zaljubljenom paru u publici. Na scenu su joj bacali cedulje, ruže i plišane igračke, a svoju čuvenu "Molitvu" zamolila je da svi prisutni otpjevaju njoj. Energijom i samouvjerenošću, kao i izrazitom emocijom s kojom je nizala svaki takt, razdrmala je jednu od najzahtjevnijih publika, koja nije ostala imuna pa je fantastičnu atmosferu uljepšalo na stotine upaljenih telefona. Pred sam kraj koncerta iskarikirala je povratak na bis, jer ne voli da se šeta, te otpjevala još četiri pjesme, među kojima je bio i čuveni hit "Pukni zoro". Poslije više od dva sata nezaboravnog provoda Šerifovićeva je koncert završila pjesmom "Pametna i luda", zahvalila na predivnoj večeri i trkom nestala sa scene, do nekog sljedećeg susreta sa Banjalučanima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana