Endi Serkis režira nastavak “Venoma”

Agencije
Endi Serkis režira nastavak “Venoma”

Los Anđeles - Glumac i režiser Endi Serkis službeno je izabran da bude režiser nadolazećeg nastavka prošlogodišnjeg “Sonijevog” filmskog hita “Venom”.

Iako mu je uloga u “Marvelovom” filmskom univerzumu bila kratka, Serkis još nije završio sa superherojskim filmovima, osim što prelazi iz “Diznijevog” u “Sonijev” svijet “Marvelovih” filmskih ostvarenja.

Igrao je Uliksa Kloa u “Osvetnicima”, te u “Crnom panteru”. Publici je poznat i kao Golum u trilogiji Pitera Džeksona “Gospodar prstenova”, a svim fanovima “Ratova zvijezda” i kao vrhovni vođa Snouk.

U vrijeme nastajanja Džeksonove trilogije “Hobit” Serkis je radio kao režiser. Poslije toga je režirao svoj prvi film “Breathe”, a zatim i “Mogli: Legenda o džungli”, novu adaptaciju “Knjige o džungli”.

“Venom” će biti njegov najveći projekat do sada.

Prvi dio “Venoma” režirao je Ruben Flejšer i film je predstavio pravi početak saradnje “Marvela” i “Sonija”. Iako je dobio dosta negativnih recenzija, “Venom” je dobro prošao na bioskopskim blagajnama, a fanovi su odlično prihvatili Toma Hardija i njegovu ulogu Edija Broka/Venoma. Film je zaradio više od 850 miliona dolara.

Osim Hardija, u filmu su glumili Mišel Vilijams, Riz Ahmed, Skot Hejz, Rid Skot, Vudi Harelson i drugi. Na scenariju su radili Skot Rosenberg, Džef Pinkner, Keli Marsel i Vil Bel.

Nastavak “Venoma” bi u u bioskopima premijerno trebalo da bude prikazan 2. oktobra sljedeće godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana