"Emotivno minirani" novi spot sastava "Van Gog": Muzičko putovanje do Divljeg zapada

Agencije
"Emotivno minirani" novi spot sastava "Van Gog": Muzičko putovanje do Divljeg zapada

Nakon uspješne promocije posljednjeg studijskog albuma i istoimene knjige pod nazivom "More bez obala", i nakon vrele letnje i jesenje turneje, grupa "Van Gog" ovu godinu zaokružuje četvrtim spotom sa aktuelnog albuma, urađenim za pjesmu "Emotivno miniran", koja se već mjesecima nalazi na vrhu domaćih top-lista.

Urađen po nesvakidašnjem scenariju za današnje vrijeme, a po ugledu na kaubojske filmove sa Divljeg zapada, spot nas muzikom, dinamikom, zvučnim efektima i autentičnim kostimima toga doba, uvodi u priču u kojoj glavni lik Prljavi šerif (Đule) u nemogućnosti da se izbori s ljubavnim duhovima u miru sopstvene duše, dopušta da ga poraz savlada i svoj ljubavni peh pretvara u osvetu i potjeru za Divljom rekom (Bojana Ordinačev). Potjera u kojoj mu pomažu članovi njegove bande: Hladni barmen (Srba), Kobni bogataš (Cvika) i Pakosni šerif (Stika) započinje nemilosrdnom akcijom pljačke u vozu.

- Priznajem, na snimanju smo se igrali kao deca, uživali smo u ulogama koje su nam dodeljene. Bili smo kauboji i sve je bilo kao u boji. Ideja je bila da pobegnemo od klišea, da izađemo iz vremenskih okvira, na trenutak se izuzmemo iz slike sadašnjice i prepustimo čarima putovanja kroz vremeplov - naveo je frontmen sastava Zvonimir Đukić Đule kako se snašao u ulozi Prljavog Šerifa.

 Iako su se ovoga puta oprobali u ulozi pravih vestern zvijezda, grupi "Van Gog" se priključila i glumica Bojana Ordinačev, za kojom je u spotu raspisana potjernica.

- Nikada ranije nisam želela da se pojavljujem u spotovima, sve dok mi Đule nije ispričao svoju ideju. Muzika, priča, kao i sam kreativni proces, bio je prava avantura i to sa grupom mog detinjstva. Do sada sam igrala princeze i ostala nežna i krhka bića, ali najbolja definicija mog karaktera i temperamenta je upravo moje ime u spotu, a zovem se Divlja Reka – navela je Ordinačeva.

Pored glavnih aktera, u spotu se pojavljuju i Jovana Petrović u ulozi Divlje reke iz detinjstva i Andrej Čantrić u ulozi šerifa iz djetinjstva. Spot je sniman tokom novembra mjeseca na lokalitetu jedinstvene vestern atrakcije - u gradu El Paso Siti na Zlatiboru.

Nakon predstavljanja novog spota, grupa "Van Gog" nastavlja svoju turneju nastupima 28. decembra u Tivtu, 31. decembra u Tuzli i 1. januara na Zlatiboru.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana