Emitovanje serije “Kaljave gume” počinje 13. februara: Ljubav ne poznaje granice

G.S.
Emitovanje serije “Kaljave gume” počinje 13. februara: Ljubav ne poznaje granice

Godinu dana od početka snimanja i prve klape, od 13. februara, na prvom programu Radio-televizije Srbije počinje emitovanje serije “Kaljave gume”, u režiji Miodraga Ćertića i Raška Milatovića, prenose “Večernje novosti”.

Kroz deset epizoda serija će publiku provesti od Srbije do Amerike i nazad. Mia Ćertić je autor iskrene i emotivne priče o odvojenosti od djece koja žive u inostranstvu, starenju, kao i potrazi za sobom i ljubavlju.

Glavnu junakinju, šezdesetogodišnju Beograđanku i bivšu pijanistkinju Vesnu, tumači jedna od naših najpoznatijih glumica Gorica Popović. Vesna poslije smrti supruga odlazi kod sina u Kaliforniju i putem interneta upoznaje srodnu dušu.

- Ovo je priča o ženi koja je zašla u zrele godine i počela potpuno novi život. Ona odlazi u SAD i menja sebe, način života i razmišljanja - rekla je Popovićeva.

Ona na drugom kontinentu, uz pomoć komšinice Pati koju igra američka glumica Aida Turturo, publici poznata kao sestra Tonija Soprana, počinje putem društvenih mreža da upoznaje nove ljude. Vesninu pažnju privlači njen vršnjak Robert, koji živi na suprotnoj strani kontinenta, u močvarama Luizijane. Ljubav ne zna za godine i granice i tu počinje zaplet. Lik Roberta tumači svjetska zvijezda Kris Malki, najpoznatiji kao Henk iz kultne serije “Tvin Piks”.

- U seriji ima svega, ali ona najviše govori o životu i odnosima između ljudi. Posebno mi se svidjelo što priča o običnoj ženi koja nije imala život kakav je željela. Ljudi će se saživjeti sa tim - ima smiješnih i ozbiljnih likova. Ipak, najdraže od svega mi je što sam upoznala Goricu i sarađivala sa njom - rekla je Aida Turturo.

U glumačkoj podjeli su i Bojan Žirović, Jelena Stupljanin, Jovana Gavrilović, Miodrag Krstović, Goran Sultanović, Tanja Bošković, Olga Odanović, Branka Šelić, Dana Sparks, Nina Salinen i drugi.

- Fantastičan je kameo Gorana Sultanovića, prvog muža glavne junakinje, koji se vraća kroz celu seriju i progoni je kao duh, dok ona eksperimentiše sa novim stvarima i ulazi u sfere života za koje nije ni sanjala da postoje - naveo je reditelj Miodrag Ćertić i dodao da je serija dobila naziv po popularnoj kantri pjesmi “Mud on the Tires”, kantri hitu Breda Pejzlija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana