Egzit festival osmi na svijetu po izboru časopisa Didžej mag

Tanjug
Egzit festival osmi na svijetu po izboru časopisa Didžej mag

NOVI SAD - Festival Egzit je saopštio danas da se našao na osmom mjestu liste 100 najistaknutijih svjetskih festivala, po ocjeni Didžej maga (DJ Mag).

Egzit je naglasio da su u izboru britanskog magazina posvećenog elektronskoj muzici “daleko ispred drugih giganata u festivalskom svijetu kao što su Burning Man, Koačela, Siget i mnogi drugi”.

“Egzit se ove godine popeo stepenik iznad, s obzirom da je na prošlogodišnjoj Didžej magovoj listi zauzeo visoko deveto mjesto, što je samo potvrda kvaliteta koji festival pruža i brenda kakav predstavlja na globalnom nivou”, navedeno je u saopštenju.

U opisu Didžej maga se pominju kao legendarni “izlasci sunca na ogromnoj mts Dens areni”, i dodaje da je od osnivanja 2000. godine Egzit “postao prava festivalska destinacija, vraćajući se svake godine na Petrovaradinsku tvrđavu u Novom Sadu, na obalama rijeke Dunav.”

“Za izbor najboljih festivala sveta, glasalo se na celoj planeti, zabeležen je rekordan odziv, a najviše glasova, prema saopštenju Didžej maga, stiglo je iz SAD, Evrope, u kojoj su prednjačili glasovi iz Velike Britanije, Italije, Rumunije, Nemačke i Belgije, a potom i iz Indije, Tajlanda, Brazila i Kine”, naveo je Egzit.

Podsjetivši da mts Dens arena “sprema prave poslastice ljubiteljima elektronske muzike”, iz Egzita su naveli da će se na njoj prvi put ikada udružiti Ardži i Vintidž kalčer a tu su i Karl Koks, Artbat, Avantika, Blek kofi, Bonobo i drugi.

Egzit će biti održan od 10. do 14. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana