Dodijeljene nagrade Udruženja televizijskih kritičara: Dominacija britanske komedije “Fleabag”

Agencije
Dodijeljene nagrade Udruženja televizijskih kritičara: Dominacija britanske komedije “Fleabag”

Udruženje televizijskih kritičara (TCA) objavilo je listu pobjednika svoje 35. dodjele nagrada za najbolja televizijska ostvarenja, a najviše nagrada (tri) pokupila je druga sezona britanske komedije “Fleabag”.

O dobitnicima je odlučivalo više od 200 profesionalnih televizijskih kritičara i novinara iz Sjedinjenih Američkih država i Kanade.

Predsjednik Udruženja televizijskih kritičara Danijel Fajnberg rekao je da je ovogodišnja dodjela nagrada jedna priča o uzdizanju, tragedijama, istraživanju kreativnosti, te da su nagrađeni udruženi u svojim različitostima.

- Ovo je jedno istinski uzbudljivo vrijeme za televiziju - rekao je Fajnberg.

Među jedanaest kategorija, “Fleabag” je nagrađena za najbolji program godine i za najbolju komediju, a režiserka i glavna glumica u seriji Fibi Voler-Bridž je dobila priznanje za izvanredno individualno dostignuće u komediji. Serija “Fleabag” je prije nekoliko sedmica skupila čak jedanaest nominacija za  nagrade “Emi”.

Serija je imala premijeru 21. jula 2016. godine, prikazivana je do 8. aprila ove godine i sastoji se iz dvanaest epizoda.

U kategoriji najbolje drame nagrađena je četvrta sezona serije “Bolje pozovi Sola”, te tako nadmašila miljenike kritike “Killing Eve”, “Pose” i “Succession”, dok je serija “Černobilj” očekivano osvojila priznanje za najbolju mini-seriju.

“Ruska lutka” je serija koja je očekivano pobijedila u kategoriji najbolje nove serije, ali glavna glumica Nataša Lion nije osvojila nagradu za glumu. Glumica Mišel Vilijams proglašena je najboljom dramskom glumicom za ulogu u seriji  “Fosse/Verdon” i to u kategoriji izvanrednog dostignuća u dramskoj seriji.

Autor Dejvid Milč dobio je priznanje za istaknuto dostignuće u karijeri, nagrada za televizijsko nasljeđe otišla je filmu “Dedvud”, a dodijeljene su i nagrade najboljim televizijskim emisijama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana