Dodijeljene nagrade regionalnog udruženja nezavisnih diskografa: “Repetitor” i “Buč Kesidi” na vrhu

G.S.
Dodijeljene nagrade regionalnog udruženja nezavisnih diskografa: “Repetitor” i “Buč Kesidi” na vrhu

Album “Prazan prostor među nama koji može i da ne odstoji” benda “Repetitor” dobitnik je regionalne nagrade “Runda” za najbolje izdanje u prošloj godini, a najboljom pjesmom proglašena je “Nedelja ujutru” grupe “Buč Kesidi”.

Regionalno udruženje nezavisnih diskografa pokrenulo je ovu nagradu s idejom da, unutar članstva udruženja, nagradi najbolja izdanja, pjesme, izvođače i izdavače u protekloj godini. U konkurenciju su mogla da uđu samo izdanja članova “Runde”, pa je svaki od njih mogao da nominuje u pet kategorija: album, pjesmu, novog izvođača, izdavača i malog izdavača.

U svim kategorijama nominovana su 63 albuma, 177 pjesama, 36 novih izvođača, kao i 12 diskografa u kategoriji najboljeg izdavača, a 11 diskografa u kategoriji najboljih malih izdavača.

Za nagrade su mogli da glasaju svi članovi “Runde”, ali da bi bio dobijen što objektivniji izbor, nisu mogli da glasaju za svoja izdanja ili sebe kao izdavača. Uz njih je, s istom namjerom postizanja što veće objektivnosti, u glasanje uključen i forum od dvadesetak novinara i muzičkih profesionalaca koji prate regionalnu muzičku scenu.

- Hvala “Rundi” u ime celog benda, producenta Milana Bjelice, snimatelja Uroša Milkića, izdavača “Munlajn rekordsa” i svih ostalih koji su pomogli snimanje i izlazak ovog albuma. Hvala ljudima koji nas verno prate i podržavaju što se ne osećamo sami sada kada je prazan prostor među nama silom prilika. Imati najbolji album najgore godine nije mala stvar - naveli su članovi “Repetitora”.

“Nedelja ujutru”, pjesma “Buč Kesidija”, objavljena je na njihovom albumu “Euforija” koji su predstavili krajem 2019. godine.

- Hvala “Rundi” i svim novinarima i kolegama iz industrije koji su glasali na ovoj nagradi. Najbolja pesma u regionu zvuči fenomenalno! Vidimo se uskoro. Volimo vas! - izjavili su članovi “Buč Kesidija”.

“Rundu” za najboljeg novog izvođača osvojio je duo “Pocket Palma”.

- Neopisivo nam je drago da smo od svih kvalitetnih novih izvođača baš mi odabrani kao novi bend godine u celom regionu! U ovoj čudnoj godini to nam stvarno puno znači i zahvalni smo svima koji su učestvovali u toj odluci. Hvala što ste prepoznali trud i kvalitet u onome u čemu najviše uživamo - stoji u objavi sastava.

Najboljim izdavačem proglašena je izdavačka kuća “Dalas rekords”, dok je za najboljeg malog izdavača proglašena izdavačka kuća “Munlajn rekords”.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana