Detalji ovogodišnje Evrovizije: Rusija diskvalifikovana, a ove dvije zemlje ponovo učestvuju

GS
Foto: Ilustracija

Lista učesnika za dvije polufinalne večeri na Evroviziji je objavljena.

Ove godine u Torinu u Italiji, Srbija će se takmičiti u drugoj polufinalnoj večeri.

Konstrakta, koja je sa svojom pjesmom "In corpore sano” pobijedila na takmičenju “Pesma za Evroviziju '22” takmičiće se za prolaz u finale sa Finskom, Izraelom, Azerbejdžanom, Gruzijom, Maltom, San Marinom, Australijom, Kiprom, Irskom, Sjevernom Makedonijom, Estonijom, Rumunijom, Poljskom, Crnom Gorom, Belgijom, Švedskom, Češkom Republikom.

Predstavnica Srbije na ovogodišnjoj Evroviziji dugo je bila na 15. mjestu na kladionicama, a sada se popela na 14. mjesto.

Ukrajina još uvijek zauzima prvo mjesto i sudeći po ovim procjenama ima najviše šanse za pobjedu.

Italijanska pjesma “Brividi”, koju izvode Mahmud i Blanko, trenutno je druga na kladionicama i to odmah iza Ukrajine.

Prema trenutnim kladionicama, Italija bi mogla ponovno da pobijedi, a dupla pobjeda nije se dogodila još od početka devedesetih, kada je Irska oborila sve rekorde i pobijedila tri godine zaredom i to 1992, 1993. i 1994. godine, piše Kurir.

Pjesma Evrovizije 2022. godine biće 66. po redu izbor za Pesmu Evrovizije. Održaće se u Torinu, Italiji, zahvaljujući pobjedi sastava Maneskin na Pjesmi Evrovizije 2021. godine u Roterdamu sa pjesmom „Zitti e buoni”.

Ovo je treći put da se takmičenje “Evrovizija” održava u Italiji. Prvi put je to bilo 1965. godine u Napulju, a drugi 1991. godine u Rimu.

Takmičenje će se sastojati iz dva polufinala koja će se održati 10. i 12. maja i finala koje će se održati 14. maja 2022. godine.

Ove godine će na takmičenju učestvovati 40 zemalja, a Jermenija i Crna Gora će se vratiti nakon odsustva 2021. godine, dok je Rusija diskvalifikovana sa takmičenja, prenosi Blic.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana