Demofest spojio M.O.R.T. i ZAA

Glas Srpske
Demofest spojio M.O.R.T. i ZAA

"Demofest" je opet u misiji povezivanja zemalja bivše Jugoslavije, ovoga puta kroz saradnju sa uspješnim autorskim bendovima "M.O.R.T." iz Hrvatske i "ZAA" iz Srbije.

Naime, zahvaljujući "Demofestu", ova dva benda su napravila prvu zajedničku pjesmu pod nazivom "Ne odustajem", za koju je snimljen i prateći video-spot. Numera kombinuje sirovu pank rok energiju po kojoj je "M.O.R.T." poznat, sa duvačkim i ska elementima grupe "ZAA", obogaćenim raskošnim vokalom Sanje Vučić iz ovog benda. I pjesma i spot su snimani u Banjaluci. Ova dva benda su dobitnici nagrada "Demofesta", a važe za veoma uspješne bendove čije vrijeme tek dolazi.

Pjesma "Ne odustajem" nastala je u čast 10. rođendana "Demofesta", koji će se slaviti uz podršku "nektar" piva i kompanija "m:tel" i "Huanjei", a tu je da podsjeća sve da ovaj festival već deceniju ne odustaje od ideje da predstavi autorske bendove cijelog regiona koji mogu nadglasati šund i kič. Spot potpisuje produkcijska kuća "Bosonoga" iz Banjaluke, a za režiju je bio zadužen Saša Hajduković.+++

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana