“Daleko od kuće” dominira na kino blagajnama

Glas Srpske
“Daleko od kuće” dominira na kino blagajnama

Prije zvanične premijere u Sjevernoj Americi, nastavak filma o Spajdermenu, novo “Marvelovo” ostvarenje “Spajdermen: Daleko od kuće”, ovog vikenda zaradio je 111 miliona dolara na kino blagajnama, a prikazivanje širom Sjedinjenih Američkih Država počinje tek danas.

Naime, film je prikazan u Holivudu, te u Hongkongu, Kini i Japanu. Najviše pohvala i pozitivnih komentara publike dobio je u Kini, gdje je zaradio 98 miliona dolara.

To ga čini četvrtim filmom sa najboljom zaradom u Kini, nakon filmova “Osvetnici: Kraj igre”, “Osvetnici: Rat beskraja” i “Venom”. U Japanu je ovaj nastavak o superheroju Piteru Parkeru zaradio 9,4 miliona, a u Hongkongu 3,8 miliona dolara.

“Spajdermen: Daleko od kuće”, nastavak “Spajdermena: Povratak kući”, pokupio je aplauze na svim premijerama tokom vikenda.

Radnja se nastavlja na događaje iz filma “Osvetnici: Kraj igre” i prati Pitera Parkera, na njegovom pitovanju Evropom. Dok je u inostranstvu, prilaze mu Nik Fjuri (Semjuel L. Džekson) i Misterio (Džejk Džilenhol) i traže od njega da im pomogne da se suoče sa prijetnjama iz alternativnog svemira.

Film je režisersko ostvarenje Džona Votsa. Scenaristi su Kris Makena i Erik Samers, a po stripu “Spajdermen” Stena Lija i Stiva Ditka. Producenti su Kevin Fajgi i Ejmi Paskal.

Glumačku ekipu čine Tom Holand, Majkl Kiton, Džon Favro, Zendeja, Marisa Tomej, Džejk Džilenhol, Kobi Smalders i Samjuel L. Džekson.

Što se ostalih novih filmova tiče, “Diznijev” nastavak popularnog serijala “Priča o igračkama 4” zaradio je 259 miliona dolara od početka prikazivanja. Takođe, film “Anabel”, treći dio istoimenog horor serijala, zaradio je 76 miliona dolara širom svijeta.

Publici u Banjaluci ovaj film će biti dostupan pretpremijerno od sutra u “Sinestaru” i “Sinepleksu Palas”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana