“Crvena jabuka” 26. marta u Beogradu

Tanjug
Foto: printskrin

BEOGRAD - Sarajevska pop rok grupa “Crvena jabuka” održaće novi koncert pod nazivom “Tvrđava” u Beogradu 26. marta na sceni Kombank Dvorane.

Koncert su simbolično nazvali „Tvrđava“ po njihovom aktuelnom, istoimenom albumu, a prije godinu dana tokom pandemije imali su dva rasprodata nastupa na istom mjestu, takođe u velikoj sali.

Crvena jabuka je nastala 1985. godine u Sarajevu, mada su danas više u Zagrebu, i smatraju se za jedan od najdugovečnijih regionalnih bendova sa ovih prostora, koji slušaju sve generacije.

Od originalne postave ostao je samo lider i pjevač Dražen Žerić Žera, prepoznatljiv po specifičnom vokalu koji je ostao zaštitni znak benda.

Bend je u Beogradu poslednji put svirao 8. i 9. marta 2021. godine, a utisci fanova prepričavaju se do danas, dok članovi benda poručuju da se raduju ponovnom susretu sa fenomenalnom beogradskom publikom.

Takođe, “Crvena jabuka” je već svirala Unplugged koncert u Kombank Dvorani krajem 2018. godine, a često su nastupali u Beogradu na scenama Sava centra, na tradicionalnim nastupim tokoma aprila ili za Dan žena.

Osim Sava centra, imali su zapažene koncerte i u Hali sportova, klubu Central Pub, ali i na mnogim festivalima i manifestacijama u Beogradu - Beer fest na Ušću, Bojčinsko leto u Surčinu, KC Rakovica.

Publici će u elektrik maniru odsvirati poznate hitove među kojima su „Tugo nesrećo“, „Ima nešto od srca do srca“, „Tuga ti i ja“, „Bježi kišo s prozora“, „Dirlija“ i druge numere iz veoma bogatog opusa sa preko 200 pjesama, među kojima su i pesme sa najaktuelnijeg albuma “Tvrđava”.

Koncerti "Crvene jabuke" traju i po više od tri sata, a nekada i skoro četiri, koliko su svirali posljednji put u Sava centru tokom 2016. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana