“Čovjek koji je pao na Zemlju” postaje serija

Priredila: Milanka Mitrić
“Čovjek koji je pao na Zemlju” postaje serija

Televizija Si-Bi-Es naručila je seriju baziranu na romanu Valtera Tevisa “Čovjek koji je pao na Zemlju”, koja će u isto vrijeme biti adaptacija djela, ali i samostalna serija koja motive preuzima iz istoimenog filma.

U filmu, koji je objavljen 1976. godine, glumio je Dejvid Bouvi i tako ostvario jednu od svojih najzapaženijih uloga na velikom platnu.

Radnja će pratiti humanoidnog vanzemaljca koji dolazi na Zemlju, u ključnom trenutku za evoluciju na Zemlji i mora da se suoči sa prošlošću, da bi mogao da odredi budućnost.

Scenario će pisati Aleks Kurcman i Dženi Lamet (inače kćerka režisera Sidnija Lameta), koji će biti i izvršni producenti, a za režiju će biti zadužen Kurcman. Uz njih će raditi Rola Bauer, Tim Halkin, Sara Timberman, Karl Beverli i Heder Kejdin, koji će takođe biti izvršni producenti.

Projekat je ranije bio povjeren kanalu “Hulu”, ali zbog isteka prava na adaptaciju i nespremnosti “Hulua” za produkciju, Si-Bi-Es je uhvatio, kako se čini, zaista dobru priliku da nešto uradi s projektom.

Kako je Kurcman najavio, serija će istraživati naredno poglavlje ili naredni period u odnosu na priču iz filma i knjiga.

- Serija će nekim nitima biti povezana sa romanom i filmom, ali ako niste gledali film, a ni čitali knjigu, biće u redu - naveo je Kurcman. Namjera je da radnja bude inspirisana navedenim, ali serija će moći da se gleda bez prethodnog čitanja ili gledanja filma i čar je u tome što će sve biti potpuno moguće razdvojeno gledati i iskusiti pojedinačno.

- Dopali su nam se emotivni trenuci i vizuelni spektakl u knjizi i zato je vrijeme da idemo naprijed - rekla je Lametova i dodala da namjera serije nije da imitira, niti da juri Bouvijevo maestralno izvođenje, ali će istražiti njegov lik (lik Tomasa Džeroma Njutna) i vidjeti kako bi bilo najbolje da bude prikazan u modernom svijetu.

Pisanje bi trebalo da počne u septembru, a serija emitovana krajem 2020. ili početkom 2021. godine.

- To je priča o vanzemaljcu koji putuje svijetom i želi da razumije ko smo mi kao vrsta. Iz vizije produkcije to nije nešto što želimo da požurujemo. To je nešto što treba da uradimo kako treba i ne treba da žurimo - dodao je Kurcman.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana