Bora Čorba: Na Marakani slavimo 40. rođendan

Ratomir Mijanović
Bora Čorba: Na Marakani slavimo 40. rođendan

Trebinje i Dom mladih proteklog vikenda bili su stjecište ljubitelja rok muzike, ne samo sa prostora istočnog dijela RS, nego i iz Crne Gore i Hrvatske, jer je na jugu održana trebinjska "Gitarijada 2017"

Kao i obično,  nastup "Riblje čorbe" atmosferu je doveo do usijanja. Hitovi su se nizali jedan za drugim, a prepuna otvorena scena Doma mladih, od prvog do posljednjeg takta pjesama pjevali su uz Boru.

Bora je ubijeđen da je ovo najbolji nastup "Riblje čorbe"  u Trebinju za četrdeset godina njihovog postojanja.

* GLAS: Pored ovog, jedan nastup u Trebinju za Vas je bio posebno emotivan?

BORA: Jeste. To je bilo pred početak rata na ovim prostorima. Narod me je nosio na rukama. Toga se izuzetno dobro sećam. Mnogi od tih govornika su sada u Hagu. Srećom ja nisam.

* GLAS: Sljedeće godine je 40 rođendan. Spremate li nešto specijalno ?

BORA: Pokušaćemo da napravimo koncert na Marakani. Pokušali smo i ove godine ali... Ubrzo ćemo raditi veliki koncert u ljubljanskoj hali "Stožice" koja prima 12.000 posjetilaca. Gost će nam biti grupa "Van Gog" i jedna velika zvezda kojoj nećemo da otkrijemo identitet. Paralelno pripremamo novi album. Na nastupu u Trebinju ste mogli da čujete i dve nove pesme. Imamo poverenja u ovo što radimo i ubeđen sam da ćemo dostojno proslaviti rođendan.

* GLAS: Jedan ste od rijetkih bendova koji je opstao toliko godina?

BORA: Retko koji bend ovim može da se pohvali. "JU" grupa je starija od nas ali oni su imali neke pauze od šest do 10 godina. Vidim i "Pankrti" sa dosta pauza, slave 40 godina. "Parni valjak" je proslavio 40 godina. Tu smo negde vršnjaci.

* GLAS: Dakle uskoro album. Kada ćemo ga moći kupiti?

BORA: Nismo se još odlučili. Nemamo još ni naziv, ali evo da otkrijem možda "pretegne" naziv "Da tebe nije" po prvom singlu koji smo izbacili. Međutim još ćemo raditi na tom, ali i na singlu "Smešan, grešan i pogrešan" koji smo svirali u Trebinju. Tu je pesma „Mister perfekt", "Od greške do greške"... pola albuma je gotov, ali želimo da snimimo album bez slabog mesta, dostojan jubileja.

* GLAS: Poklonite nam jedan stih iznenađenja!

BORA: Pa evo... recimo "Ćevapi kod Haseta, garant nema praseta. Nema masti, sve na ulju, toplom vodom pereš bulju, Hase ćavap, pravi sevap".  Reklama koju bi svako poželeo.

Učesnici "Gitarijade"

Velikim aplauzima pozdravljeni su bendovi "Industrija alata" Trebinje, "Pajperov smijeh" Banjaluka, DST iz Nikšića ali najbolju reakciju publike izazvala je grupa "Džanum" iz Nikšića svirajući etno standarde u rok maniru.

Drugo veče počelo je odličnim nastupom trebinjskog benda "Krugovi u žitu".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana