Boks-set sastava “Blondie” stiže 26. avgusta: Zvučni povratak kroz vrijeme

Branislav Predojević
Boks-set sastava “Blondie” stiže 26. avgusta: Zvučni povratak kroz vrijeme

NjUJORK - Legendarni sastav “Blondie” konačno objavljuje svoj prvi boks-set u karijeri pod nazivom “Blondie: Against the Odds 1974-1982”, a koji pred publiku stiže 26. avgusta.

Luksuzna kolekcija pokriva prvih osam godina karijere slave njujorške grupe i uključuje nova izdanja prvih šest albuma benda: “Blondie”, “Plastic Letters”, “Parallel Lines”, “Eat To The Beat”, “Autoamerican”, “The Hunter”, remasterizovanih sa originalnih analognih traka i isječenih na vinil.

Set će, takođe, sadržavati demo snimke, alternativne verzije, studijske snimke, ranije neobjavljene fotografije, dva toma bilježaka, komentare članova benda i još mnogo toga. Treba pomenuti od 124 numere, koliko se ukupno nalazi na spisku, 36 nikada ranije nije objavljeno.

Pjevačica Debi Hari u saopštenju za javnost kaže da je spremanje ovog paketa bilo mnogo više od nostalgičnog putovanja u prošlost.

- Zaista je zadovoljstvo vidjeti koliko smo daleko stigli kada slušam ove rane pokušaje da se naše ideje zarobe na relativno primitivnoj opremi. Srećom, suština rada u bendu ranih sedamdesetih sadržavala je nešto od energije kontrakulturnih grupa koje su bile zvijezde šezdesetih. Uzbuđena sam zbog ove posebne kolekcije. Kada slušam ove stare pjesme, vraćaju me u taj period, kao da sam putnik kroz vrijeme. Koliko god da je bilo loše, bilo je i jednako dobro. Bez žaljenja, jer je to za sve nas bilo više od muzike - rekla je ona.

Uoči objavljivanja kompletnog seta, pušten je ranije neobjavljen snimak numere “Moonlight Drive”, a bubnjar Klem Burk kaže da je bilo nevjerovatno nakon toliko godina slušati ove pjesme i spremati ih za boks-set.

- Nevjerovatno je da će poslije toliko vremena i protiv svih objektivnih izgleda naš arhivski boks-set konačno biti pušten u prodaju. Dosta je vremena trebalo da se dočeka i svi smo veoma srećni i uzbuđeni zbog finalnog rezultata - naveo je Burk.

Gitarista i lider benda Kris Stejn kaže da je ovaj set savršen uvid u njihov proces stvaranja pjesama koje su na svoj način definisale eru panka i novog talasa.

- Nadam se da će ovaj projekat pružiti uvid u naš stvaralački proces i dio puta koji su pjesme prošle od ideje do konačnog oblika. Neke od ovih stvari su kao rane skice, a stare kasete sa snimcima su kao primitivne sveske. Najzahtjevnija stvar za mene je uvijek bila da melodije iz glave izvučem u stvarnost i zabilježim promjene koje bi se usput dešavale – dodao je Stejn.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana