Beogradski sindikat objavio novi singl i spot „Danima"

Tanjug
Beogradski sindikat objavio novi singl i spot „Danima"

BEOGRAD- Hip hop grupa Beogradski sindikat objavila je u nedelju novu pjesmu i spot „Danima" povodom svog 22. rođendana, a spot je već dostigao više od 160.000 pregleda na YouTube.

Numera govori o aktuelnoj situaciji u Srbiji i svijetu, koja izaziva apatiju i otuđenost, a najnoviji singl donekle prati prethodnu pjesmu „Izvini, Srbijo", objavljenu tokom pandemije oktobra 2020.

„Nismo znali šta je kapital, ali jednog dana je postao bitan veliki novac i interes sitan, u bezdušnom moru se udavi svako ko ne umije tako da pliva", poručuju članovi benda u novoj numeri koja jasno pripovijeda o stanju malodušnosti koje je zavladalo u srpskom društvu.

Kao i svaka njihova pjesma i najnovija šalje višeslojne poruke javnosti, oslikava stanje u zemlji i probleme sa kojima se građani svakodnevno susreću: kriminal na ulicama, odlazak iz zemlje, korupcija, partokratija.

„Beogradski sindikat" je od početka karijere duge više od dvije decenije uvijek bio bend koji reaguje na promjene u društvu, čije pjesme nikada ne prođu nezapaženo, kao što je uspijeh imao i singl neposredno prije pandemije „Sviće zora" (februar 2020), na temu problematičnih litija u Crnoj Gori, koje su bile protiv spornog zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Neki od stihova pjesme „Danima" kažu sledeće: „Jer danas niko više nema vremena u oči da te pogleda, K''o čovek da te sasluša i kaže da će biti sve k''o nekada, Svet je samo kulisa, Samo lepa scenografija, Kula od karata koju promaja savija, Samo laž i mimikrija…".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana