Bendovi energičnim nastupima zapalili Kastel

Danko Kuzmanović
Bendovi energičnim nastupima zapalili Kastel

Banjaluka - “Banjalučki dani muzike”, jedan od najposjećenijih festivala u Republici Srpskoj, održani su na platou ispred tvrđave Kastel i dokazali da rokenrol i te kako nije mrtav, te da i dalje može privući mase.

Kao i prethodnih godina, posjetioci su imali priliku da uživaju u nastupima izvođača različitih žanrova urbane muzike.

Festival je otvorio mladi banjalučki bend “Litijum”, da bi se nakon njih pojavio takođe banjalučki sastav “Racija”, koji su zagrijali atmosferu za ono što dolazi. Zvijezde večeri su bili “Riblja čorba”, Edo Maajka i “Osvajači”.

Maajka je nakon nastupa rekao da je prezadovoljan banjalučkom publikom i da s njom ima poseban odnos. 

- Prezadovoljan sam publikom i nastupom. Jako je vruće, ali je bilo odlično. Nastup sam započeo starijim stvarima, pa nastavio prema novijim. Vjerujem da je publika reagovala odlično. Žao mi je što nisam mogao doći sa bendom, ali nadam se da ćemo moći iduće godine - kazao je reper.

Drugo festivalsko veče manifestacije “Dani muzike” publici su se spektakularnim nastupima predstavili domaći bend “Lorjen”, grupa “Regina”, kao i Vojko V i grupa “Galija”.

Gitarista benda “Regina” Aleksandar Čović izrazio je zadovoljstvo što je ovaj bend pred publikom u Banjaluci koja je horski pjevala sve pjesme “Regine”.

- Bilo je zaista fino. Publika super prihvata naše pjesme i to je nekako u ovim godinama i najvažnije. Poslije toliko godina na estradi, kad imaš ovakav koncert gdje publika pjeva sve pjesme sa tobom, to nam daje dovoljno energije da radimo sve bolje i da uvijek budemo onakvi kakvi treba da budemo. Bez publike bi sve bilo uzaludno. Ništa onda ne bi imalo smisla i, evo, nakon skoro 30 godina trajanja imamo potrebu i želju da sviramo još - rekao je Čović.

“Dani muzike” završeni su na platou ispred tvrđave Kastel nastupima bendova “5Rolej”, “Dinar”, “Helem Nejse”, “Pero Defformero” i “Zabranjeno pušenje”.

“Zabranjeno pušenje” je nedavno predstavilo i novi singl “Kupi nas Ali”, koji govori o masovnom odlasku ljudi sa ovih prostora i dolasku novih koji, po riječima pjevača Seje Seksona, mnogo bolje cijene prirodna bogatstva naše zemlje.

- Pjesma je jedan pokušaj da se prizovemo pameti. Imamo ovu lijepu zemlju da u njoj živimo i da je poštujemo i ako to ne uradimo mi, uradiće neko drugi. Mi nismo jedini narod koji će jednoga dana nestati u svoj toj pogubljenosti i izgubićemo ovo lijepo mjesto - objasnio je Sejo Sekson.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana