Bend ZZ Top izdaje živi album "Raw" i kreće na turneju

B.P.
Bend ZZ Top izdaje živi album "Raw" i kreće na turneju

HJUSTON-Slavni teksaški sastav ZZ Top, objaviće novi lajv album pod nazivom "Raw" 22. jula, a ovog ljeta krenuće i na prateću turneju "Raw Whiskey" po Sjevernoj Americi.

Bluz-rok trio snimio je na ploči "Raw" ukupno 11 pjesama vezanih za  "Netfliksov" dokumentarac iz 2019. pod imenom "That Little Ol' Band From Texas", a spisak uključuje prepoznatljive hitove kao što su "La Grange", "TUsh" i "Gimme All our Lovin'", kao i rane duboke rezove poput ""Brown Sugar" i „Certified Blues", sa prvog albuma ZZ Top.

Bili Gibson , Frenk Berd i Dasti Hil smjestili su se u "Grin Hall", samoproglašenu "najstariju plesnu dvoranu u Teksasu" i izbacili pjesme u jednom danu.

-Bio je to, na vrlo stvaran način, povratak našim korijenima. Samo mi i muzika, bez hiljade ljudi u publici, bez štandova, bez parkirališta, bez falange turističkih autobusa. Samo mi i muzika -napisali su Gibons i Berd u bilješkama na albumu.

"Raw" će biti dostupan na 180-gramskom vinilu, CD-u i putem digitalnih platformi. Posvećena je u sjećanje na Dastija Hila, koji je umro 27. jula 2021. u 72. godini.

-Dati je možda napustio zgradu, ali on je još uvijek s nama - rekao je Gibons.

Bend će krenuti na put sa Elvudom Frensisom , dugogodišnjim gitarističkim tehničarom u bendu, koji je odmah preuzeo dužnost basiste nakon smrti, po njegovoj ličnoj želji .

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana