Bend "S-alt" izbacio svoj treći singl "Stišaj glad"

B. P.
Bend "S-alt" izbacio svoj treći singl "Stišaj glad"

TUZLA - Alternativni bend "S-alt" izbacio je svoj treći singl "Stišaj glad" sa nadolazećeg debitantskog albuma "Teksture".

Sa pjesmom "Stišaj glad" nastavljaju gdje su stali tako da je ovo njihova prva pjesma sa bržim ritmom koja bi se mogla svrstati u subžanr post-pank, što nakon singlova sa neo-soul (“Gorko slatko”) i  alt-pop (“Novčići”) zvukoma opravdava ime albuma na kojem će se pjesme naći – “Teksture”.

Tekst za pjesmu je napisao Filip Marić, frontmen benda, dok muziku potpisuje zajedno sa basistom benda Jasminom Avdićem. Miks za pjesmu je radio gitarista benda Mladen Ristić uz pomoć Jasmina Avdića. Mastering potpisuje Anaid Vejzović. Kreativni video spot koji prati pjesmu uradio je Edin Suljić, vizuelni umjetnik iz BiH sa adresom u Ljubljani. Spot za pjesmu je sniman duži vremenski period tako da obuhvata tri godišnja doba, te tri različita raspoloženja i atmosfere koje se nadovezuju uz tekst pjesme. Tekst pjesme govori o izlasku iz komfor zone svakodnevnog života kroz metaforu uklapanja čovjeka iz prirode u užurbani moderni svijet. Bend je pjesmu "Stišaj glad", ali i sve ostale pjesme sa predstojećeg albuma, publici predstavio ljetos na "Kaleidoskop festivalu" u Tuzli, a nakon toga i na "Underground Music Festu ", te "Etno festivalu", u istom gradu.

Nedavno je "S-alt" nastupio i na 8. državnoj gitarijadi “Na putu za jug” u Mostaru, gdje je uzeo i nagradu za najbolji bend festivala. Ovaj sastav čine Filip Marić (frontmen), Denil Babović i Mladen Ristić (gitare) Jasmin Avdić (bas gitara), Bakir Memišević (klavijature), Amina Halilčević (bubanj).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana