Bend "Divlje jagode" u Beogradu obilježio 45 godina karijere

Tanjug
Bend "Divlje jagode" u Beogradu obilježio 45 godina karijere

BEOGRAD - Čuveni regionalni rok sastav „Divlje jagode“ održao je koncert na Velikoj sceni „m:ts Dvorane“ u Beogradu, na kome su proslavili 45 godina karijere.

Veliko iznenađenje na koncertu bilo je gostovanje pjevača Mladena Vojičića Tife, ranije člana benda, koje niko nije očekivao, i skoro da je taj čin bio pravi vrhunac večeri.

Rok grupa iz BiH, nastala 1977. godine, publici je pružila set listu od 30 pesama u trajanju od skoro tri sata i time se nakon duže pauze vratila u Beograd da priredi samostalan koncert.

Koncert su započeli veoma eksplozivno sa velikim hitom „Motori“ sa istoimenog trećeg albuma iz 1982. godine, koju je u originalu pjevao tadašnji slavni vokal - Alen Islamović.

Dalje su nizali numere koje su im obilježile slavu - „Metalni radnici“, „Čarobnjaci“, „Morison“.

Grupa čiji članovi žive u pet gradova i dvije države, na koncertu je predstavila rokenrol putovanje kroz svih 12 studijskih albuma za četiri i po decenije trajanja. Svirali su u sastavu: frontmen - gitarista Sead Zele Lipovača, Damjan Deurić - klavijaturista, Emil Kranjčić - bubnjar, kao gost - vokal Ante Toni Janković, Livio Berak - gitarista i pevač, Andraš Išpan - bas gitarista.

-Dragi ljudi, svi već znate, „Divlje jagode“ gde god dođu i prođu, donose samo šta... Ljubav! – rekao je gitarista i pjevač Livio Berak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana