"Banjaluka fest" od 5. do 8. jula na tvrđavi Kastel

GS
"Banjaluka fest" od 5. do 8. jula na tvrđavi Kastel

BANjALUKA - Marija Šerifović, Jasmin Levi, Nemanja Radulović, Nina Badrić i Petar Grašo nastupiće ove godine na tvrđavi Kastel, na trećem "Banjaluka festu", koji će biti održan od 5. do 8. jula.

- Četiri velika koncerta - četiri muzičke premijere! Spremite se za nezaboravne nastupe - najavili su organizatori.

Kako navode, festival je već prepoznatljiv kao festival sa visokim produkcijskim standardima, elegancijom i glamurom.

- Uz crveni tepih sa zvijezdama iz cijelog regiona, i jedinstvenu sjedeću platformu koja omogućava neponovljiv užitak slušanja koncerata na otvorenom, tvrđava Kastel će od 5. do 8. jula zablistati u punom sjaju i ponuditi publici koncerte koji će se pamtiti - dodaju organizatori, osvrćući se na prošlogodišnje izdanje festivala, koje je zatvoreno koncertom Zdravka Čolića sa simfonijskim orkestrom.

U jedinstvenom ambijentu tvrđave i pozornice pod otvorenim nebom, festival će 5. jula otvoriti zvijezda moćnog glasa - Marija Šerifović, koja će premijerno nastupiti sa simfonijskim orkestrom, dok će drugog dana festivala nastupiti izraelska pjevačica i tekstopisac Jasmin Levi, koja svojim raskošnim glasom i tekstovima na ladino jeziku, odnosno jevrejsko-španskom, osvaja publiku na prvo slušanje.

Treće večeri festivala nastupiće Nemanja Radulović, svjetski priznati virtuoz na violini, sa svojim orkestrom " Dabl sens", koji čini 20 vrsnih muzičara iz Srbije i Francuske i prirediće koncert za pamćenje. Raduloviću će to biti prvi nastup u BiH.

Kraj festivala 8. jula obilježiće "Veče za ljubav" kao posebno, dvostruko iznenađenje za sve ljubitelje dobre muzike i snažnih vokala. Tada će zajedno nastupiti Nina Badrić i Petar Grašo, koji će uz svoje dobro poznate hitove obradovati publiku izvođenjem pjesama Olivera Dragojevića i grupe "Magazin", od kojih će pojedine po prvi put izvesti i u duetima.

Karte za festival biće u prodaji od 1. marta na sajtu www.kupikartu.ba

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana