Banjalučka gitarijada 2020 u onlajn izdanju

GS
Banjalučka gitarijada 2020 u onlajn izdanju

BANjALUKA – Queen Estrada organizovala je, po šesti put, Banjalučku gitarijadu, sa ciljem promovisanja lokalne muzičke scene i podrške mladim muzičarima, za koju smatram da je od ogromne važnosti, pogotovo u vremenima poput ovih.

- Novo izdanje Banjalučke gitarijade realizovano je u potpuno drugačijem ruhu, kao onlajn takmičenje snimljeno u praznom Klubu studenata, uz poštovanje svih epidemioloških mjera, a publika će imati priliku da pogleda snimke nastupa svih bendova na YouTube kanalu Queen Estrade, od utorka, 22. decembra u 20 časova.

Na ovogodišnjoj Gitarijadi svoje sviračko i stvaralačko umijeće pokazali su bendovi "Pod pritiskom", "Bez rikverca", "Reverie", "Capture i Katarza", dok su u revijalnom dijelu nastupili bend "Euphporia" iz Bihaća i bivši pjevač grupe Tina – "Vladan Vitez and the Band".

O pobjednicima će 30. decembra odlučiti stručni žiri u čijem se sastavu nalaze legendarna imena domaće rock scene - Bora Đorđević ("Riblja Čorba"), Dragi i Žika Jelić ("YU Grupa"), Sead Zele Lipovača ("Divlje Jagode"), poznati gitarista Igor Paspalj, koji je proglašen za ovogodišnjeg najboljeg gitaristu svijeta, od strane renomiranog svjetskog časopisa "Svijet gitare" i Zoran Đurić, producent Banjalučke Gitarijade.

Pored stručnog žirija, publika će takođe moći da glasa za najbolji bend i to putem Instagram i Fejsbuk profila Banjalučke gitarijade, tako što će lajkovati fotografiju svojih favorita. Bend sa najviše lajkova sa obje stranice osvojiće nagradu publike, u vidu vaučera za Muzičku vježbaonicu "Charlie", dok je nagrada za pobjednike izabrane od strane stručnog žirija snimanje pjesama u Muzičkom Centru „Pavaroti" u Mostaru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana