Bajkerski praznik uz maratonske svirke

Glas Srpske
Bajkerski praznik uz maratonske svirke

Peta, jubilarna motorijada, pod zvaničnim nazivom “5. Međunarodni moto-skup MK Istok Banjaluka”, počinje večeras na banjalučkoj tvrđavi Kastel i trajaće do nedjelje.

U susret trinaestom rođendanu kluba, očekuje vas pravi bajkerski praznik uz višečasovni program sa mnogo vrhunskog rokenrola i uz mnogobrojne prijatelje, bajkere. Očekuju vas mnogobrojni bendovi iz regiona, a binom 5. banjalučke motorijade odzvanjaće moćni rokenrol rifovi i to u maratonskom izdanju sa više od 20 sati žive svirke.

Bendovi koji će nastupati ove na ovom izdanju motorijade su “Fjužna pruga”, KOB, Đorđe David i “Death Saw”, “Metallica tribute band”, “Iron Maiden tribute band” i “Epilog”.

Kao što je rečeno bina petog izdanja banjalučke motorijade na tvrđavi Kastel ugostiće večeras jednu od najprepoznatljivijih rok ikona na ovim prostorima, glumca i muzičara Đorđa Davida.

Pjevač legendarne “Generacije 5”, a potom i odličnog benda “Fuzzbodž”, sa kojima je ostvario značajna i legendarna izdanja, na tvrđavu Kastel stiže sa svojim bendom “Death Sanj”.

Sa živom muzikom se počinje već od 17 časova kada je zakazana prva svirka u klubu “Istok”, a sutra će od 13 do 17 časova u pabu “Rok simfoni” nastupiti “Istok bend”, “Fjužna pruga”, “Kob” i “Epilog”.

Spektakl povodom jubilarnog izdanja banjalučke motorijade upotpuniće Zid smrti, koji u Banjaluku stiže nakon 20 godina.

Božo Vukadinović je čuvar tradicije i simbol adrenalina na točkovima, ambasador vožnje i neprevaziđenog stila. Opjevani u čuvenom hitu “Atomskog skloništa”, pakleni vozači, dolaze da vas podsjete na neka fina davna vremena ali i da se nakon 20 godina ponovo predstave Banjalučanima i gostima 5. jubilarne banjalučke motorijade.

- Kraj jula na tvrđavi Kastel rezervisan je za bajkere koji će se ove godine u Banjaluku zaputiti iz više od 20 svjetskih zemalja, a broj bajkera, prema sadašnjim najavama, brojaće se u hiljadama. Naime, u susret trinaestom rođendanu kluba, očekuje nas pravi bajkerski praznik uz višečasovni  program sa mnogo vrhunskog rok zvuka i uz mnogobrojne prijatelje, bajkere i moto-klubove - kazali su organizatori.

Naveli su i da je planiran i bogat dnevni program koji će se realizovati na više lokacija u gradu, a sa svrhom promovisanja iskonskog uživanja u stilu pravih bajkera, koji cijene iskreno prijateljstvo, kvalitetno druženje i život po jedinstvenom bajkerskom kodu, u kojem dominira poštovanje, poštenje i bratstvo koje ne može da se kupi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana