Bajaga i Instruktori na Desant Festivalu u Jajcu

G.S.
Bajaga i Instruktori na Desant Festivalu u Jajcu

Na ovogodišnji, 5. Desant Festival, koji se od 1. do 3. augusta održava u Jajcu, dolazi jedna od najvećih rok zvijezda bivše Jugoslavije – Momčilo Bajagić Bajaga, koji će sa svojim Instruktorima održati koncert ispod Plivskog vodopada u u petak, 2. augusta.

Ove godine Bajaga slavi 40 godina veoma uspješne samostalne karijere. Od 1984. godine kada su nastali, Bajaga i Instruktori održali su na hiljade koncerata i publici podarili na desetine nezaboravnih hitova, od kojih treba pobrojati one najznačajnije: Tišina, Sa druge strane jastuka, Plavi safir, Život Je Nekad Siv Nekad Žut, Verujem, ne verujem, Ti se ljubiš, na tako dobar nacin, Dvadeseti vek, Šarene pilule za li-lu-le, Kad Hodaš, Moji su drugovi...

- Dragi prijatelji, jedva čekam da se vidimo 2. augusta u Jajcu, da proslavimo 40 godina Bajage i Instruktora. Tako da se vidimo na Festivalu Desant, ispod vaših prelepih vodopada – poručuje Momčilo Bajagić – Bajaga, koji ove godine planira i velike koncerte u Zagrebu i Beogradu.

Atmosferu na Vodopad Stageu prije nastupa Bajage i Instruktora zagrijaće grupa Prava Stvar – Tripute to Čola, na čijem repertoaru se nalaze hitovi još jedne velike zvijezde ovih prostora – Zdravka Čolića.

Publika će tako, drugog dana ovogodišnjeg Desant Festivala, moći uživati u 4 sata bezvremenskih hitova legendi Ex-Yu pop i rok scene.

Ulaznice za drugi dan Desant Festivala još se mogu kupiti po promotivnoj cijeni od 20 KM na www.kupilartu.ba i u Turističkom Info Centru Jajce. Nakon što se rasprodaju ulaznice po promotivnoj cijeni, cijena ulaznica će biti veća.

Desant Festival se od 2020. godine održava u Jajcu sa namjerom da upotpuni ljetnu turističku ponudu Jajca i bude dodatni motiv za posjetu Jajcu, gradu bogatog kulturno-istorijskog naslijeđa i spektakularne prirode.

Desant Festival predstavlja odličnu priliku da se provede fantastičan vikend u Jajcu, uživa u atraktivnim muzičkim događajima, ali i istraže brojne atrakcije Kraljevskog grada Jajca, u kojem je čak 30 atrakcija koje su na listi nacionalnih spomenika BiH.

Više informacija o Desant Festivalu može se pronaći na web stranici www.desant.ba

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana