Autori “Netfliksove” serije “Kruna” mijenjaju scenario: Obmana Martina Bašira u centru priče

G.S.
Autori “Netfliksove” serije “Kruna” mijenjaju scenario: Obmana Martina Bašira u centru priče

Nekoliko sedmica prije početka snimanja pete sezone “Netfliksove” superhit serije “Kruna” autori, sa scenaristom Piterom Morganom na čelu, odlučili su se na potez prekrajanja scenarija.

Peta sezona priče o britanskoj kraljevskoj porodici i vladavini kraljice Elizabete Druge bavi se događajima iz sredine devedesetih godina 20. vijeka, pa će tako obuhvatiti i razvod princa Čarlsa i princeze Dajane 1996. godine.

Intervju princeze Dajane iz 1995. godine za Bi-Bi-Sijevu emisiju “Panorama”, s novinarom Martinom Baširom, jedan je od glavnih događaja scenarija. Dajanine izjave, poput one da ih je u njenom braku sa Čarlsom bilo troje, podstakle su kraljicu da na neki način aminuje konačni razvod svog sina i prestolonasljednika.

Nakon što su objavljeni rezultati istrage o nečasnom postupanju Martina Bašira, korišćenju falsifikovanih dokumenata kojima se tvrdilo da tajne službe prate Ledi Di kako bi princezu uvjerio da mu da intervju, scenaristi su se našli u problemima. Istraga je pokazala da je Bašir u stvari obmanuo princezu da razgovora s njim u emisiji.

Autori serije, koja je ionako na meti kritika zbog prikaza pripadnika britanske monarhije, moraju priču da prilagode nedavnim događanjima.

Neimenovani poznavalac prilika na setu rekao je za “San” da je izvještaj o Baširovim muljažama problem scenarista, koji ionako scenario često mijenjaju u hodu, podigao na sasvim novi nivo.

- Intervju je svakako bitan za priču u seriji. A kako se situacija s Baširom i dalje razvija i može doći do nekih novih otkrića, biće to veliki problem - navodi izvor.

Emitovanje serije “Kruna” počelo je 4. novembra 2016. godine, a do sada je, u okviru četiri sezone, emitovano 40 epizoda.

Snimanje pete sezone treba da počne u julu, s novim glumcima, od kojih će Imelda Staton glumiti kraljicu Elizabetu, Elizabet Debicki princezu Dajanu, Dominik Vest princa Čarlsa, Džonatan Prajs princa Filipa, a Lesli Manvil će glumici princezu Margaret.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana