ASAP Roki na slobodi do 14. avgusta

Agencije
ASAP Roki na slobodi do 14. avgusta

Poznati američki reper ASAP Roki (Rakim Majers) i još dvije osobe, optuženi da su prebili jednog građanina u Stokholmu, tokom ovog vikenda pušteni su iz pritvora u Švedskoj i na slobodi će ostati do 14. avgusta, kada bi sudije trebalo da saopšte presudu u slučaju protiv njih, objavio je švedski sud.

Oni su optuženi za prebijanje devetnaestogodišnjeg Mustafe Džafarija 30. juna, a reper je u zatvoru od 3. jula.  Optužen je za nanošenje tjelesnih povreda pomenutom mladiću, a Internetom se proširio i snimak Stokholma, na kojem se vidi Roki kako  udara drugog muškarca. Reper je na na svom “Instagramu” objavio snimke za koje je tvrdio da su nastali prije tučnjave, a uz njih napisao da su ga neki momci uporno pratili.

Proces protiv repera izazvao je probleme u odnosima SAD i Švedske pošto je američki predsjednik Donald Tramp ranije podržao muzičara. Tramp je švedskom premijeru Stefanu Levenu ponudio da lično garantuje za kauciju za repera, ali je predsjednik Vlade Švedske rekao da ne može da se miješa u sudski proces.

Iz odluke Okružnog suda u Stokholmu nije jasno da li će te tri osobe, svi državljani SAD, moći da napuste Švedsku, iako je Tramp, pozdravljajući odluku suda, na svom “Tviter” profilu naveo da je “ASAP Roki pušten iz zatvora” i da je “na putu kući u SAD iz Švedske”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana