"Artan Lili" i Cane izdali singl "Rokenrol posle rokenrola": Pjesma za luda vremena VIDEO

B.P.
"Artan Lili" i Cane izdali singl "Rokenrol posle rokenrola": Pjesma za luda vremena VIDEO

BEOGRAD - Grupa "Artan Lili" u izdala je novi singl "Rokenrol posle rokenrola" u kojem se kao gost pojavljuje Zoran Kostić Cane, frontmen grupe "Partibrejkers".

Video spot je djelo režisera Miodraga Cicovića. Audio produkciju potpisuju Nikola Vranjković, Ivan Petrović i Marko Benini.

- Ponovo smo uradili nešto drugačije od očekivanog i ovo je prvi, od pet novih singlova napravljenih sa ekipom sa scene! Mogu samo da kažem da je saradnja ca Canetom bila izuzetna. Mislim da je poruka pesme "budi rokenrol posle rokenrola" vrlo važna za sve nas koji živimo u ovom ludom vremenu - Bojan Slačala rekao je frontmen benda "Artan Lili",.

Premijerno predstavljanje singla i spota "Rokenrol posle rokenrola" realizovano je danas u medijskom sistemu Radio-televizije Srbije,  kao i na YouTube kanalu "PGP RTS" i grupe "Artan Lili"…

- Nakon godinu dana od nastanka pesme sve je konačno završeno. Da bi shvatili razmere akcije navešću trust mozgova domaće audiovizuelne produkcije koji je radio na pesmi (na ovoj ali i još 4 koje vas očekuju uskoro). Snimljena je u studiju "O" kod Oliver Jovanovića, miksovali smo je zajedno Vranjković Nikola,  Ivan Petrović i ja, od Petrovićevog "P3" studija, preko Nikoline gajbe u BG do njegovog letnjikovca u Krčedinu. Onda se kao i obično, u pravom trenutku u BGu pojavio Marko Benini i uradio mastering pesme. Zatim kreće priča o videu. Režiser i montažer Miodrag Cicović, alijas Strejt Miki i izvršni producent Jovan Spahić organizuju snimanje, igrom slučaja prolongirano na najgori dan u godini sa snegom od 30 cm u Beogradu. Spletom srećnih okolnosti sve biva snimljeno taj dan.

Njihovom zaslugom Cane, Romana, Marko, Ivan i ja blistamo kao nikad do sad. Na kraju, godinu dana borbe i rada stane u 2 i po minuta muzike i slike, taman da se pesma pusti ponovo-kaže Slačala…

Inače, ovo je šesti singl sa predstojećeg studijskog albuma "III", koji će biti objavljen iduće godine (PGP RTS). Prvih pet singlova i spotovi ("Maca", "Oud", "Foliram", "Pedana" i "Priča"), predstavljeni su decembra 2019. godine, takođe na neobičan način- uzastopnim premijerama pet dana zaredom.

Nakon uspješne koncertne sezone tokom 2021, "Artan Lili" će u Beogradu nastupiti 30. decembra na Trgu Nikole Pašića, kao i dan kasnije 31.12. za doček Nove 2022. godine, u klubu Elektropionir.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana