Ana Ćurčin objavila album “Scene”: Ulazak u intimu, snove i osjećanja

Agencije
Ana Ćurčin objavila album “Scene”: Ulazak u intimu, snove i osjećanja

Beogradska muzičarka Ana Ćurčin, autorka je koja je nekoliko godina unazad komponovala muziku za pozorište, film, video-igre i različite reklame, a sada je objavila dio tog opusa na jednom albumu.

Izbor muzičkih opusa predstavila je na svom prvom albumu primijenjene muzike “Scene”, koji je od juče dostupan na svim digitalnim striming platformama. Snimanje i produkciju ovog albuma pomogao je SOKOJ.

Muzičarka Ana Ćurčin je umjetnica kojoj se rijetko dešava da se kao umjetnik “otkrije” pred svojom publikom, a “Scene” su upravo to – ulazak u intimni svijet Ane Ćurčin, njene snove i inspiraciju.

Na albumu “Scene” Ana pjeva na srpskom, engleskom, ruskom i španskom jeziku, svira gitaru i klavir, komponuje i producira i predstavlja se kao kompletna autorka muzike koja kombinuje žanrove i osjećanja.

Zastupljene su kompozicije koje je Ana Ćurčin komponovala za pozorišne predstave “Svedobro”, “Kiri i Klodel” i “Ja često sanjam revoluciju”, dokumentarne filmove “Zaveštanje” i “Las Dostancias” video-igru “Golfclub: Westeland”, serijal “Klavirsko nebo”, televizijske reklame, kao i kompozicije koje su nastale u sklopu saradnje sa Ansamblom “Kolo”.

Na “Bandcamp” izdanju nalaze se dvije bonus pjesme: dva demo snimka pjesama koje su nastale za predstavu “Crvena ljubav” A. Kolontaj u režiji Olge Dimitrijević i koje su izazvale veliku pažnju.

Mastering albuma uradio je Goran Antović, a dizajn omota djelo je mlade umjetnice Ene Jevtić.

Najstarija pjesma na “Scenama” nastala je 2013. godine i to je vinjeta “Dreams” – saradnja Ane i Nemanje Mosurovića, a najnovija je iz 2020, numera “Košuta” koju su Ana i flautistkinja Milena Jančurić komponovale za “Klavirsko nebo “3”.

Na albumu se nalaze i dva tradicionala,”Lastavice, lasto” – saradnja s Ansamblom “Kolo” i još jedna pjesma “Oj, Savice” koju je Ana otpjevala za dokumentarni film “Zaveštanje”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana