Amiru Medunjanin pjesma vratila u Banjaluku

Aleksandra Glišić
Amiru Medunjanin pjesma vratila u Banjaluku

Kada Amira Medunjanin zapjeva teško je ostati ravnodušan, a da rado pjeva u Banjaluci priznala je na koncertu u Banskom dvoru Kulturnom centru gdje je stvorila lijepu muzičku priču protkanu nježnim emocijama, ali i humorom.

Kraljica sevdalinki, koja ovu vrstu pjesme izvodi na specifičan način, sa širokim i pozitivnim osmijehom u četvrtak uveče je izašla pred banjalučku publiku podsjećajući da se vraća poslije četiri mjeseca.

Sarajka koja je rasla uz sevdalinku, na svojim nastupima ne propušta priliku da se našali, a nikada nema unaprijed pripremljen repertoar.

Odličan uigran trio koji sa njom čine džez muzičari Ante Gelo na gitari i Zvonimir Šestak na kontrabasu priredio je veče za pamćenje brojnoj publici koja nije došla do ulaznica na prethodnom nastupu. I ovaj put tražila se karta više.

Mozaik sevdalinki koje su činile "Kad ja pođoh na Bentbašu", "Moj dilbere", "Snijeg pade", upotpunila je obraćanjem publici, najavljujući i odlazak na Sardiniju ovog vikenda.

Kada je najavila svoju omiljenu pjesmu zapjevala je: "Stade se cvijeće rosom kititi, stade se biser zlatom nizati, stade se srebro srmom srmiti, stadoše momci cure prositi", a publika, naročito ženski dio, pjevala je uglas sa njom.

- Ne znam kako će izgledati moj nastup na Sardiniji. Uglavnom, italijansku sevdalinku koju ću tamo pjevati naučila sam napamet. Napisala sam je na papiru, kako se izgovara, baš po pravilu Vuka Karadžića - našalila se kraljica sevdalinke.

Oduševljenje publike izazvalo je i izvođenje pjesme "Ako znaš bilo što" grupe "Azra", koju je Amira okarakterisala kao zagrebačku sevdalinku.

Organizator koncerta bila je Turistička organizacija "Star travel".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana