Alis Kuper novim singlom proslavio rođendan: “Social Debris” poklon Detroitu

G.S.
Alis Kuper novim singlom proslavio rođendan: “Social Debris” poklon Detroitu

Alis Kuper besplatno je podijelio svoj novi singl “Social Debris” 24 sata u čast svog 73. rođendana, koji je proslavio prije nekoliko dana.

“Social Debris” naći će se na njegovom predstojećem albumu “Detroit Stories”, koji slavi zlatnu eru roka u Detroitu, Kuperovom rodnom gradu.

- Singl “Social Debris” je poklon Detroitu, mojim obožavaocima i meni samom. Pjesmu je napisao originalni bend. Nikad nismo mislili da ćemo se ikada uklopiti. Bend “Alis Kuper” nije se uklopio ni sa kim, jer smo radili stvari koje nije radio nijedan drugi bend. Nismo se uklopili u folk scenu, nismo se uklopili u metal scenu, stvarno se nismo uklopili ni u šta što se u to vrijeme događalo. Jednostavno smo se uvijek osjećali kao da smo autsajderi - rekao je Kuper.

Album će biti objavljen 26. februara, a između ostalih pjesama sadrži i obradu pjesme “Rock & Roll” grupe “The Velvet Underground” i nove pjesme “Our Love Will Change The World”. Kuper je nedavno ovu posljednju nazvao jednom od najčudnijih pjesama koje sam ikad snimio.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana