Alen Islamović najavio novi album, progovorio i o odnosu sa Tifom

GS
Foto: Arhiva

Pjevač Bijelog dugmeta Alen Islamović uskoro objavljuje pjesmu "Znak" koja će se naći na njegovom novom solističkom albumu, a tim povodom progovorio je o svojoj karijeri, kao i poslovnim i privatnim uspjesima.

"Prije tri godine je Voja Dragović iz grupe Piloti izrazio želju da mi napravi tu pjesmu. Razgovarali smo kakva mi treba, neobična koju nisam imao do sada u svojoj karijeri i mislim da smo pogodili tu atmosferu. Na njoj je radilo oko četrdesetak muzičara, veliki revijski orkestar, hor... Spot smo završili, montirao se tri mjeseca, jer je rađen u holivudskoj tehnici, crtani spot, kao animacija, bilo je jako puno posla. Prva pjesma kojom najavljujem svoj album koji će izaći krajem ove godine, kazao je Alen za Blic i otkrio da već ima puno dogovorenih nastupa za ovu godinu te je dodao da mu solo karijera više odgovara.

"Lijepo je biti sam sebi svoj šef. Kada radiš u grupi, tebi se negdje ne ide, a moraš ići jer grupa hoće, ovako ako mi se ne ide, onda ne idem. Iskreno mi više odgovara ovako. Patio sam od toga da imam široku pjesmu sa velikim orkestrom, tek sam je sada dobio. Nadam se da će svi moji fanovi osjetiti moju dušu koju sam dao", ispričao je Islamović.

Prisjetio se i kako je izgledao njegov prelazak iz "Divljih jagoda" u "Bijelo dugme".

"Već sam bio izgrađena ličnost, svirao sam pred ljudima. “Divlje jagode” su imale dvije, tri velike turneje po Jugoslaviji. Goran je za svaku pjesmu razgovarao sa mnom, što mislim, da li imam nekih ideja, pošto sam bio jedan od najboljih u rokenrolu kao vokalni solista. Svaki koncert trčim 90 minuta i to Goran cijeni zato je naša saradnja jako dobra i čvrsta, i trajaće sigurno još dugo. Od njega samo možeš naučiti nešto", kazao je o Bregoviću.

Osvrnuo se i na navodni sukob s Tifom.

"Nemamo nikakvih dodirnih tačaka, on pjeva svoje pjesme, ja svoje i Bebekove, i na kraju otpjevamo zajedno neke. Nema nikakvih razmirica, niti sam taj tip da pravim neke sukobe. Od toliko godina na sceni, možda još ima taj problem kontakta s publikom jer je publika uvijek ta koja djeluje na pjevače. Neko je na bini čvrst na nogama, a neko je kao pero, pa ga može otpuhati blagi povjetarac", kazao je Alen.

Alen je sa suprugom Marijanom od njene 16. godine, a ona se ne voli eksponirati u javnosti.

"To je bila njena odluka, nikada nisam vršio pritisak da li treba da bude sa mnom ili ne. Kada sam bio privatno negdje i neko me je fotografisao s njom, to je shvatala da je tako kada si javna ličnost. Našla se nekada u tim slučajevima u medijima, ali je to ne zanima", zaključio je Alen, prenosi Blic.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana