Album "Unlimited Love" sastava "Red Hot Chilli Peppers" stiže 1. aprila

Branislav Predojević
Foto: Promo

LOS ANĐELES - Slavni rok sastav "Red Hot Chilli Peppers" vraća se 1. aprila s novim albumom "Unlimited Love", prvim studijskim projektom sa gitaristom Džonom Frušijateom, nakon 2006. godine.

Album sadrži ukupno 17 pjesama, a producirao ga je legendarni producent Rik Rubin u prvoj saradnji s bendom nakon 2011. godine i po riječima članova grupe uskladio je njihov zvuk sa kosmosom.

- Naš jedini cilj jeste da se izgubimo u muzici. Proveli smo hi-ljade sati, kolektivno i pojedinačno usavršavajući se, kako bi-smo napravili najbolji album koji smo mogli. Sa antenama uskla-đenim sa božanskim kosmosom, bili smo tako prokleto zahvalni na prilici da budemo zajedno i još jednom pokušamo biti bolji uz Rikovu pomoć. Dane, sedmice i mjesece proveli smo slušajući jedni druge, komponujući, slobodno aranžirajući plodove studijskog rada sa velikom pažnjom. Zvukovi, ritmovi, vibracije, riječi i melodije su nas oduševile - naveo je bend u saopštenju.

Gitarista Frušijante, koji je bio dio grupe u dva navrata (od 1988. do 1992, i od 1998. do 2009) učestvujući u snimanju ključnih albuma u karijeri kalifornijskog sastava, kao što su "Blood Sugar Sex Magik", "Californication" i "By The Way", objasnio je detaljno postupak snimanja novog albuma

- Kada smo se okupili kako bismo počeli da pišemo materijal, po-čeli smo svirajući stare pjesme izvođača kao što su Ričard Barnet, Džoni Gitar Votson, "The Kinks", "The New York Dolls" i drugih. Postupno smo počeli unositi nove ideje i pretvarati ih u pjesme, a nakon nekoliko mjeseci svirali smo isključivo nove pjesme. Osjećaj zabave bez napora koji smo imali dok smo svirali tuđe pjesme ostao je sa nama sve vrijeme dok smo snimali album. Ova ploča predstavlja našu ljubav i vjeru koju imamo jedni u druge - rekao je Frušijante.

Bend je podijelio i prvi singl sa albuma numeru "Black Summer". Popratni video režirala je Debora Čov ("The Mandolorian", "Obi van Kenobi") i predstavlja članove grupe koji sviraju u specifično psihodeličnom futurističkom okruženju.

TURNEJA

Album bi trebalo da promovišu velikom stadionskom turnejom na kojoj će im se pridružiti bendovi kao što su "The Strokes", "Haim" i muzičar Bek. Bubnjar Čad Smit rekao je da je uzbuđen kako albumom tako i turnejom po stadionima širom planete.

- Sve je nekako zastrašujuće, ali i uzbudljivo. Napisali smo neke od naših najboljih pjesama u ovoj postavi  i imamo nešto posebno kada smo zajedno. Biće uzbudljivo i uopšte ne uzimamo svirke zdravo za gotovo. Kada malo ostarite više cijenite takve prili-ke. Biće to prava radosna turneja nakon duge pauze / naveo je on.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana