Al Paćino otkrio tajnu Kuma

Agencije
Al Paćino otkrio tajnu Kuma

Slavni glumac Al Paćino je poslije 45 godina otkrio zbog čega je baš on dobio glavnu ulogu u kultnom filmu "Kum" i da nije riječ samo o talentu.

"Kum" je svakako jedan od najgledanijih i najpopularnijih naslova u istoriji kinematografije, a ovo djelo uvršteno je na listu 100 najboljih filmova svih vremena. Al Paćino četiri i po decenije kasnije objašnjava kako mu se ukazala životna prilika da zaigra u ovom ostvarenju.

- Mafijaši sa Sicilije nikada ne bi prihvatili nekog glumca koji nema porijeklo sa tog ostrva. Lik Majkla je iz Korleonea sa Sicilije, a moj djed po majci je takođe odatle - izjavio je 77-godišnji glumac, aludirajući na porijeklo koje je presudilo davnih sedamdesetih.

Njegovi roditelji su se razveli kada je imao dvije godine, nakon čega je odrastao sa majkom i djedom i bakom, koji su bili sa Sicilije.

Glumčev sunarodnik, reditelj ostvarenja Frensis Ford Kopola se opredijelio za Paćina i zamalo dobio otkaz tom prilikom.

- Glavnu ulogu trebalo je da dobije Džek Nikolson ili Robert Redford, ali sam ja znao da taj mali žilavi Italijan jedino može da odigra mafijaša uvjerljivo - objasnio je Kopola.

Al Paćino je za svoje uloge dobijao značajna priznanja, među kojima su nagrade "Emi" i "Toni". "Oskara" za najbolju mušku ulogu dobio je 1992. godine za ulogu u filmu "Miris žene".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana