Zoološki vrt prerušio psa u lava

Agencije
Zoološki vrt prerušio psa u lava

Peking - Posjetioci zoološkog vrta u centralnoj kineskoj provinciji Henan otkrili su prevaru kada je pas koji je bio prerušen u lava počeo da laje. Državni list „Bejžing jut dejli" piše da je uprava vrta zamijenila još neke egzotične vrste životinjama koje nisu rijetke.


Jedna žena rekla je da je željela da pokaže sinu kako životinje prave različite zvukove, ali su opazili da se životinja u kavezu za lavove oglašava lajanjem.

Ispostavio se da je „zvijer" u stvari tibetanski mastif - veliki pas sa dugom dlakom.

„Zoološki vrt nas apsolutno vara. Oni pokušavaju da preruše pse u lavove", izjavila je ova žena, koja je ulaznicu platila 2,45 dolara.

Među ostalim nepravilnostima su glodari u terarijumu za zmije, bijela lisica u prostoru namijenjenom leopardu i još jedan pas u vučjem kavezu.

Zvaničnik vrta Liju Suja izjavio je ova institucija posjeduje lava, ali da je on odveden u odjeljenje za razmnožavanje, te da je jedan radnik privremeno smjestio svog psa u njegov kavez iz bezbjednosnih razloga.

Kineski komentatori na internetskim društvenim mrežama podsmijevaju se upravi zoološkog vrta, a jedan je napisao da su barem mogli da upotrijebe haskija da se pretvara da je vuk.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana