Zdravo, ja sam Vladimir Putin i ovo pivo nije za gejeve

telegraph.co.uk
Zdravo, ja sam Vladimir Putin i ovo pivo nije za gejeve

Škotska pivnica lansirala je pivo „koje nije za gejeve" kao protest upućen anti-gej zakonima Vladimira Putina, a kako tvrde, čak su mu poslali i jedan sanduk piva.

Ograničena serija piva pod nazivom „Zdravo, moje ime je Vladimir" obilježena je etiketom na kojoj se u Vorholovm stilu nalazi prikaz Vladimira Putina sa šminkom i satiričnom porukom – „nije za gejeve".

Pivnica BrewDog je na etiketi ostavila i sledeći opis: „Zdravo, moje ime je Vladimir. Ja sam 100 odsto heteroseksualac i donijeću zakone kako bih to dokazao. Pijenjem mene dobijate energiju, neznanje i dogmatizam potreban da ubijete jelena (bez majice) i donesete diskriminišuće zakone (sa ili bez majice) prije nego što uopšte stignete da doručkujete kavijar".

Ovo pivo u prodaji se našlo malo prije početka Olimpijskih igara u Sočiju kao vid protesta protiv zakona koji se tiču gej populacije.

Pivnica je poslala sanduk ovog piva u Kremlj kao i ambasadi Rusije u Londonu.

„Iako još nismo dobili odgovor to je vjerovatno zato što Putin negdje mazi leoparda, vjerovatno bez majice, pa nema vremena da nam se javi", saopštili su iz ove pivare.

„Dobili smo veliku podršku na društvenim mrežama i ljudi podržavaju naš cilj. Ovi zakoni koji su donijeti u Rusiji sprečavaju ljude da žive svoje prave živote i zato smo odlučili da nećemo samo da sjedimo prekrštenih ruku i da nemamo mišljenje u vezi sa tim", izjavio je Džejms Vat, jedan od osnivača ove pivare.

Polovina zarade od prodaje piva namijenjeno je dobrotvornim organizacijama koje podržavaju ugnjetavane manjine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana