Zbog zvona u zatvor

Agencije
Zbog zvona u zatvor

Peking – Ksiao Julong (54) iz centralne Kine osuđen je na godinu dana zatvora jer je prerano uključio zvono koje označava kraj polaganja prijemnog ispita, zbog čega su svi potencijalni budući studenti morali prije vremena predati svoje radove, prenose agencije.

Julong je priznao da je greškom uključio zvono u školi u provinciji Hunan četiri minute i 48 sekundi ranije, što znači da je 1.050 učenika moralo predati svoje radove prije nego što je to bilo potrebno.

Zbog ovog incidenta su hiljade učenika i njihovih roditelja nekoliko puta protestvovali pred školom i lokalnim biroom za edukaciju, a zahtijevali su i oficijelnu istragu.

Sud je Julonga osudio na jednu godinu zatvora zbog nemara. Međutim, on je dobio i godinu dana odlaganja izvršenja kazne, što znači da u zatvoru neće provesti ni jedan dan.

- Ksiao je bio nemaran i ranije je uključio zvono, što je za posljedicu imalo negativne društvene događaje - stajalo je u oficijelnom sudskom izvještaju.

Nacionalni prijemni ispit u Kini je izrazito kompetitivan test tokom kojeg se srednjoškolci bore za mali broj mjesta na univerzitetu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana