Zbog visokih tonova pjevajući karaoke završio u bolnici

UDN
Foto: Pixabay

HUNAN- Kineski mediji nedavno su izvijestili o bizarnom slučaju mladića koji je zadobio ozbiljnu povredu pluća pokušavajući da dosegne visoke tonove pjevajući karaoke.

Vang Dže (25) iz provincije Hunan, završio je u hitnoj pomoći sa kolabrirajućim plućima nakon što se naprezao dok je pjevao karaoke na rođendanskoj zabavi prijatelja.

Vang je odlučio da svima pokaže kako pjeva, te uzeo mikrofon i pustio “Nju Drunken Konkubine”, pjesmu poznatu po visokim tonovima. Vang je dao sve od sebe da ih dosegne, međutim, osjetio je oštar bol u grudima zbog kojeg je morao da prekine nastup.

Na bol se nije obazirao previše sve do sledećeg dana, kada je ustanovio da jedva diše pa ga je porodica hitno prevezla u bolnicu

Ljekarima je ispričao šta se dogodilo prethodnog dana i da je tokom cijele noći osjećao bol u desnom plućnom krilu. Rendgen je pokazao da je pretrpio pneumotoraks, stanje koje je potencijalno opasno po život, gdje se stvaraju mjehurići vazduha između pluća i zida grudnog koša prenosi kineski portal UDN.

Doktori su tom čovjeku rekli da je, kada se naprezao da dostigne visoke tonove dok je pevao “Nju Drunken Konkubine”, upotrebio toliku silu da su mu vazdušni džakovi u desnom plućnom krilu pucali, izazivajući vazdušne džepove veće od jednog centimetra u grudnoj šupljini i postepeno sabijanje pluća do 15% normalne zapremine.

Vang Dže je morao da se podvrgne bulektomiji, invazivnoj proceduri za uklanjanje nakupljanja vazduha u njegovoj grudnoj šupljini. Srećom, potpuno se oporavio i otpušten je iz centralne bolnice u Čangši.

Koliko god iznenađujuće zvučalo, patiti od kolapsa pluća zbog karaoka i nije nepoznato. U stvari, prikazali smo sličan slučaj prije nekoliko godina. Bio je i slučaj mladića koji je doživio spontani pneumotoraks dok je radio jutarnje vježbe istezanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana