Vozio tako brzo da je samo helikopter mogao da ga prati

Agencije
Vozio tako brzo da je samo helikopter mogao da ga prati

London - Šijad Mamun (24), koji je vozio toliko brzo da je samo helikopter mogao da ga prati, rekao je na sudu da će ipak nastaviti da vozi, prenose agencije.

- Ma, voziću ja opet. Uhvatite me ako možete! - izjavio je on poslije izricanja presude kojom mu se upravljanje vozilom zabranjuje na tri godine.

Mamun je jurio brzinom od 265 kilometara na čas putem M57 u Merzisajdu (sjeverozapadna Engleska) iznajmljenim automobilom “audi R8 spajder” kada ga je policija spazila iz helikoptera i obavijestila radio-vezom najbliža patrolna kola.

Nakon toga je uslijedila dramatična potjera koje se završila kada se Mamun zaustavio na putu M62.

Prestupnik je priznao krivicu, a u svoju odbranu je rekao da se ne sjeća incidenta zbog povrede mozga.

Mamun je i ranije bio osuđivan: zbog vožnje uprkos zabrani i neoprezne vožnje, kao i zbog posjedovanja kanabisa za prodaju.

- Svjesni smo ozbiljne opasnosti kojoj izlažete sebe i druge korisnike saobraćaja i obavješteni smo da je ovo najveća brzina ikada zabilježena u Merzisajdu - izjavila je predsjednik sudskog vijeća Kristina Klark.

Zbog toga će morati da polaže vozački ispit prije nego što mu, poslije tri godine, ponovo bude omogućeno da učestvuje u saobraćaju, a moraće da plati i kaznu u iznosu od 515 funti (590 evra).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana